Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

27 Ianuarie 2022
Vizualizari: 404
Comentează add

Majorarea preţurilor la energie electrică şi gaze va determina noi scumpiri ale alimentelor şi ale altor produse.

Scumpiri în lanț

florin-lepadatu

  

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Comercianţii mici şi mijlocii atrag atenţia că majorarea preţurilor la energie electrică şi gaze va determina noi scumpiri ale alimentelor şi altor produse.

Din septembrie, anul trecut, preţurile au crescut lunar, iar din primăvară se aşteaptă noi majorări, în condiţiile în care inflaţia este estimată şi ea la peste 8 procente - spune preşedintele Asociaţiei Comercianţilor Mici şi Mijlocii din România, Feliciu Paraschiv.


Feliciu Paraschiv: ”Gândiți-vă că producătorul care ne furnizează pâinea o coace cu nişte cuptoare electrice! Bun. El acuma are un contract de 440 de lei. Peste o lună de zile, va trebui să facă un contract, dacă va fi reglementat de stat la 1.000 de lei, va fi bine, dar văd că statul încă mai are de stabilit anumite lucruri. Din septembrie şi până acum, n-am mai cumpărat ulei cu acelaşi preţ, de la o achiziţie la alta. La fiecare achiziţie, preţul a fost majorat.”

Între timp, o delegaţie a producătorilor agricoli a discutat, astăzi, cu premierul, despre măsurile care pot susţine acest sector, dar şi pe cel al industriei alimentare.

În context, Nicolae Ciucă a vorbit despre reglementările privind limitarea creşterii tarifelor la energie, astfel încât economia să funcţioneze în condiţii de competitivitate şi eficienţă - se arată într-un comunicat al Guvernului.


Etichete piaţăpieţelegumefructe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live