Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Ianuarie 2018
Vizualizari: 1168
Comentează add

Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine consideră că preţurile oferite fermierilor de marile magazine a devenit derizoriu.

Scumpirea cărnii de porc "este speculativă"

radiojurnal

 

În România fermierii anunţă că majorarea preţurilor la carnea de porc la raft este speculativă şi nu este cauzată de vreo creştere a tarifului la poarta fermei. Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine consideră că este inadmisibil ca în ianuarie preţul să fie mai mare faţă de decembrie, lună în care de regulă cererea se dublează.

Fermierii solicită sprijinul autorităţilor competente, pentru a verifica explozia preţurilor din marile magazine. Ei solicită de asemenea marilor lanţuri de magazine să scadă preţurile pentru a creşte consumul.

În ultimele 30 de zile, preţul oferit fermierilor de marile magazine a devenit derizoriu. Producătorii au ajuns să vândă carnea de pasăre la 4-5 lei pe kilogram, în timp ce la raft cumpărătorul plăteşte aproape dublu. În plus, preţul cărnii de porc la poarta fermei a scăzut sub 5 lei pe kilogram, precizează Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de animale. 


Etichete Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de BovineOvine şi Porcinefermierimagazineraftcarnepreţcost

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live