Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

29 Septembrie 2009
Vizualizari: 1524
Comentează add

Multe dintre acestea nu au mai fost prezentate publicului de peste 100 de ani.

Scrisori ale lui Byron, la licitaţie în Marea Britanie

ionut-dragu

O colecţie de scrisori ale Lordului Byron, dintre care multe vor fi prezentate în premieră mondială, va fi scoasă la licitaţie la Londra, în luna octombrie, la casa Sotheby's, informează bbc.co.uk.

George Gordon Noel Byron este unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi romantici englezi, alături de Percy Shelley şi John Keats, printre cele mai cunoscute opere ale sale fiind poemele narative "Pelerinajul lui Childe Harold" şi "Don Juan".

Aceste scrisori fac parte din colecţia de cărţi şi manuscrise incluse în biblioteca fostului premier britanic Archibald Primrose (1847 - 1851), al V-lea conte de Rosebery. Scrisorile, adresate de Byron bunului său prieten Francis Hodgson, conţin texte care abordează o paletă de largă de subiecte, dintre care nu lipsesc temele dragostei şi a poeziei.

Scrisorile abordează şi o problemă destul de controversată în acea epocă, prezentând opinia lui Byron despre religie. "Suntem deja destul de amărâţi în viaţa aceasta, fără a mai avea nevoie de speculaţii absurde despre cea viitoare", se menşionează într-una dintre scrisori.
 

Licitaţia va avea loc la Londra, pe 29 octombrie, iar specialiştii britanici consideră că scrisorile lordului Byron vor atinge un preţ de vânzare cuprins între 190.000 de euro şi 230.000 de euro. Întreaga colecţie din biblioteca familiei contelui de Rosebery ar putea fi achiziţionată contra unei sume de peste 775.000 de euro. În 1995, casa Sotheby's a vândut 500 de volume din biblioteca familiei de Rosebery contra unei sume de peste 2.000.000 de euro, un preţ care a depăşit de peste două ori estimările iniţiale.


Etichete scrisoricorespondentaangliamarea britanieGeorge Gordon Noel Byrondon juan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live