Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălina Creţu

24 Februarie 2018
Vizualizari: 603
Comentează add

O scrisoare de susţinere a Laurei Codruța Kövesi a fost semnată de 135 de procurori DNA și adresată CSM.

Scrisoare de susţinere a șefei DNA semnată de 135 de procurori din Direcție

catalina-cretu

Majoritatea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie consideră că cererea de revocare a Laurei Codruţa Kövesi, formulată de ministrul justiţiei, este bazată pe neadevăruri, iar scopul acestui demers este de a o îndepărta pe şefa DNA, pentru că a reuşit să administreze cu tact şi curaj instituţia. Ei îi cer Consiliului Superior al Magistraturii să le apere reputaţia profesională şi independenţa.

În scrisoarea adresată Consiliului Superior al Magistraturii, cei 135 de procurori care o susțin  pe șefa DNA atrag atenția că în spațul public au fost lansate, în ultima vreme, acuzații nefondate asupra unui întreg corp profesional și consideră că prin această se încearcă discreditarea activității DNA din ultimii ani. Magistrații Direcției susțin că s-au confruntat, de-a lungul timpului, cu atacuri venite prin intermediul mass-media de la persoanele pe care le-au cercetat, le-au tirmis în judecată sau care au fost condamante în dosarele pe care le-au instrumentat.

Procurorii DNA îi cer CSM să constate că toate aceste afirmații, unele dintre ele de o gravitate deosebită, sunt nefondate, fiind făcute doar pentru a-i discredita profesional, pentru a induce în rândul opiniei publice ideea că magistrații Direcției sunt abuzivi, neprofesioniști, lipsiți de orice etică.

Totodată, procurorii DNA își exprimă dezacordul față de propunerea ministrului justiției, de revocare din funcție a șefei Direcției, Laura Codruța Kövesi. În document ei trag un semnal de alarmă asupra perspectivelor sumbre ale independenței  justiției și ale viitorului luptei împoriva corupției.


Etichete Scrisoare de susţinereDNAcodruta kovesi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live