Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marcela German

1 Aprilie 2022
Vizualizari: 521
Comentează add

Refugiaţii ucraineni au primit ajutor şi de la un cetăţean scoţian stabilit de mulţi ani în România.

Scoţian stabilit în România, ajutoare pentru refugiații ucraineni Scoţian stabilit în România, ajutoare pentru refugiații ucraineni - Conține audio

marcela-german

Jim Turnbull (stg) și Doczi Sandor (dr). FOTO: Marcela German.

AUDIO: Reportaj.

Un cetăţean scoţian, care s-a stabilit de mai mulţi ani în comuna mureşeană Saschiz, i-a ajutat pe refugiaţii ucraineni încă de la începutul invaziei ruse în ţara vecină.

El a mobilizat fermieri din Marea Britanie să doneze bani şi susţine că modul cum au reacţionat românii şi polonezii faţă de drama ucrainenilor este impresionant. Marcela German relatează:


Reporter: Jim Turnbull este cunoscut pentru făbricuţa de dulceţuri pe care o deţine în Saschiz şi în care au investit mai mulţi fermieri din Scoția. Bărbatul i-a convins pe colaboratorii săi să doneze bani pentru sprijinirea refugiaților, după cum traduce managerul /.../ Sándor:


Jim Turnbull: /.../ să ajute acea casă de refugiaţi din Suceava, unde sunt 50 de paturi, după ce au trecut graniţa să aibe unde să se odihnească până când vor avea un mijloc de transport pentru că se adună bani și pentru transport, pentru combustibil; să fie inclusiv repartizaţi în alte locuri.


Reporter: Scoțianul se alătură acum unui ONG din Mediaș care se ocupă de transferul refugiaților de la graniță spre alte locuri, cum ar fi chiar Saschiz, unde oamenii și-au deschis porțile pentru ucraineni.


Doczi Sándor: Primarul a făcut un anunţ şi a primit un feedback nu numai de la pensiuni, ci şi de la oameni care au avut o cameră liberă. Aşa s-au adunat undeva la 100 -120 de paturi.


Realizator: Cu lacrimi în ochi, Jim Turnbull se arată extrem de impresionat de reacția românilor în fața suferinței ucrainenilor:


Jim Turnbull: Cred că Polonia și România au stabilit o nouă direcție în gestionarea refugiaților, cum nu a mai fost. E o realizare emoționantă.


Etichete jim turnbullsaschizajutoarerefugiatiucraineniscotian(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live