Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 August 2020
Vizualizari: 192
Comentează add

Este pentru prima dată când mulți dintre ei revin la școală din martie, când școlile au fost închise din cauza pandemiei. 700.000 de copii sunt așteptați să revină în clase.

Școlile din Scoția îşi redeschid porțile

radiojurnal

 Nicola Sturgeon foto:mirror.co.uk

În Scoţia, peste 700.000 de copii sunt aşteptaţi să se întoarcă la şcoală de astăzi - după ce autorităţile locale au investit masiv atât în profesori, cât şi în măsuri speciale de igienă. Ce a declarat premierul Scoţiei, Nicola Sturgeon, aflăm din materialul corespondentei RRA de la Londra, Aura Neag.

Reporter: Școlile din Scoția îşi redeschid porțile pentru toți copiii începând de astăzi.

Este pentru prima dată când mulți dintre ei revin la școală din martie, când școlile au fost închise din cauza pandemiei. 700.000 de copii sunt așteptați să revină pe băncile școlii.

Nicola Sturgeon: Dată fiind perioada lungă în care copiii nu s-au dus la școală, autorităţile locale au opţiunea de a redeschide școala eșalonat, dar ne așteptăm ca toți copiii să fie înapoi la școală, cu program normal, până cel mai târziu în 18 august. 

Reporter: Autoritățile de la Edinburgh au alolocat 75 de milioane de lire în plus educaţiei pentru a recruta încă 1.400 de profesori și pentru măsuri speciale de igienă în școli. În fiecare clasă vor fi gel dezinfectant și șervețele pentru copii și profesori. Copiii nu trebuie să păstreze distanța socială între ei, însă profesorului să fie mereu la doi metri distanță de elevi. Măştile nu sunt obligatorii nici pentru elevi, nici pentru profesori. Rata infecțiilor în Scoția este foarte mică în acest moment. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 29 de infecții noi și trei persoane se află la terapie intensivă.


Etichete (ph)scoliscotia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live