Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 25 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carl Josephs, Londra

26 Aprilie 2018
Vizualizari: 783
Comentează add

Şcolile din Marea Britanie renunţă la vechile ceasuri cu sistem analog din sălile de examen, pentru că adolescenţii spun că nu sunt capabili sa citească ora.

Şcolile din Marea Britanie renunţă la ceasurile analog

carl-josephs-londra

Foto: pixabay.com

Şcolile din Marea Britanie renunţă la vechile ceasuri cu sistem analog din sălile de examen, pentru că adolescenţii spun că nu sunt capabili sa citeasca ora.

Mass media britanică a dat zilele acestea mare atenţie afirmaţiei unui responsabil de asociaţie profesională din învătământ, conform căruia ceasurile analogice, adică tradiţionale, cu cadran şi ace, urmează să fie scoase din sălile de examen, fiindcă, spunea el, elevii au ajuns să depindă atât de mult de telefoanele, computerile şi ceasurile lor inteligente pe care ora este afişată numeric încât nu mai sunt capabili să citească ceasurile analogice.

Oricum, unii oameni de ştiinţă au avertizat asupra riscului pe care renunţarea la ceasurile analogice îl implică, citirea timpului - spun ei, în baza modelului cu ace sau limbi ce se rotesc pe un cadran presupune abilităţi mentale destul de complexe pentru a atribui valori pe trei planuri paralele, al secundelor, minutelor şi al orelor.

Doar prin exerciţiu aceste capacităţi mentale se transformă în pricepere de rutină.

Simpla citire a patru cifre aliniate pe un ecran digital e uşoară, dar nu menţine mintea activă.

Totodată, acele ceasului sunt doar manifestarea de suprafaţă a legilor fizice a căror înţelegere a dus la dezvoltarea mecanicii de înaltă precizie.

Şi în cele din urmă, placa rotundă a ceasurilor analogice ne leagă de trecutul nostru în care foloseam discul solar pentru a împărţi rotaţia pământului în secţiuni egale.


Etichete Şcolile din Marea Britanierenunţă la ceasurile cu sistem analogsălile de examen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live