Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

27 Aprilie 2020
Vizualizari: 175
Comentează add

"Dacă iubești Italia, menține distanța" - cu acest slogan premierul Giuseppe Conte a anunțat aseară cum va începe a doua fază de conviețuire cu coronavirusul.

Școlile din Italia rămân închise până la toamnă

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto: Elena Postelnicu

Școlile din Italia rămân închise până la toamnă, pe fondul planului prudent de relaxare anunțat aseară de premierul Italiei, la capătul unei zile în care numărul deceselor a fost cel mai mic din aproape o lună și jumătate.

Activitatea economică va fi reluată în mare parte, dar sunt păstrate măsurile de protecție în public și unele restricții de circulație; și bisericile rămân închise, spre nemulțumirea clerului.

"Dacă iubești Italia, menține distanța" - cu acest slogan premierul Giuseppe Conte a anunțat aseară cum va începe a doua fază de conviețuire cu coronavirusul.

Restricțiile nu sunt prea schimbate de la 4 mai. Cetățenii pot ieși din case doar pentru a merge la serviciu, pentru a vedea o persoană din familie, nu cu mai multe odată și nu cu prietenii, pentru a face o plimbare sau pentru alerga în spațiile verzi, nu însă prea departe de locuința lor.

Deplasările dintr-o regiune în alta se pot efectua numai în interes profesional; bisericile rămâne închise pentru credincioși, fiind admise doar ceremoniile de înmormântare, la care pot asista numai 15 persoane.

Referitor la acest punct, Biserica solicită cu insistență să își reia serviciile religioase.

De la 18 mai se vor deschide magazinele și muzeele, iar de la 1 iunie restaurantele, barurile și saloanele de coafură și înfrumusețare. În școli se va intra abia în septembrie.

Astăzi, în schimb, își reiau activitățile fabricile de mașini agricole și pentru silvicultură, precum și o parte din marile șantiere și întreprinderile care se ocupă de export, cu condiția de a se respecta protocoalele de securitate, precum distanțarea socială și purtarea măștilor.

(RS)


Etichete italiascolicoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live