Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Septembrie 2021
Vizualizari: 228
Comentează add

Școlile ar putea rămâne deschise indiferent de rata de infectare dintr-o localitate.

Școlile ar putea rămâne deschise indiferent de rata de infectare

radiojurnal

 

Peste 167.000 de copii de grădiniţă şi de şcoală fac deja ore online, după ce în grupa sau în clasa lor au fost confirmate cazuri de infectare cu coronavirus.

Părinţii şi elevii aşteaptă însă o decizie fermă în ceea ce priveşte suspendarea, sau nu, a orelor cu prezenţă fizică după atingerea pragului de 6 cazuri la mia de locuitori.

Nivelul a fost depăşit deja în mai multe oraşe mari, printre care Bucureşti, Cluj şi Timişoara.

Adriana Leu explică.


Reporter: Școlile ar putea rămâne deschise indiferent de rata de infectare dintr-o localitate și ar urma să se închidă doar în funcție de numărul de cazuri de COVID din fiecare unitate, a anunțat ieri ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. El a precizat că acest lucru a fost hotărât de Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, însă o decizie fermă ar urma să fie anunțată până mâine. De altfel, vinerea, părinții și elevii dintr-o localitate aflau dacă în următoarea săptămână se face școală față în față, în funcție de incidența comunicată de DSP-uri. Pentru ca suspendarea cursurilor fizice să fie decuplată de rata de infectare este necesară o decizie a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, urmată de o hotărâre de guvern și de ordinul comun al miniștrilor educației și sănătății. În această dimineață, mai mulți părinți au protestat în fața sediului Ministerului Educației și au cerut închiderea școlilor, în condițiile în care Capitala se apropie de 7 cazuri de COVID la mia de locuitori.


Etichete şcoalăelevi(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live