Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

17 Decembrie 2012
Vizualizari: 1330
Comentează add

Zeci de localităţi din Moldova sunt izolate din cauza zăpezii. Sute de şcoli din judeţele din judeţele Botoşani, Vaslui, Suceava, Iaşi şi Neamţ sunt închise.

Şcoli închise şi trafic rutier îngreunat din cauza vremii

ioana-dogaru

Foto: Arhivă AP.

Meteorologii au prelungit avertizarea cu cod galben de ninsori şi vânt, pentru 6 judeţe din Moldova,  până luni la ora 20.

În nordul şi centrul Moldovei vor fi ninsori, iar vântul va sufla cu 50 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând zăpada.

Nouă judeţe din Moldova şi estul Transilvaniei au fost 24 de ore sub incidenţa avertizării cu cod galben de ninsori viscolite.

Zeci de localităţi din Moldova sunt izolate din cauza zăpezii.

Sute de şcoli din judeţele din nordul Moldovei - Botoşani, Vaslui, Suceava, Iaşi şi Neamţ - sunt închise luni din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, iar mai multe drumuri naţionale şi judeţene sunt închise.

Inspectoratul şcolar judeţean Botoşani a decis să menţină închise şi marţi aproape jumătate dintre şcoli.

Mai mult de 40 de localităţi din Moldova nu au energie electrică

Cea mai dificilă situaţie este în Botoşani, unde cele mai multe drumuri sunt fie închise, fie extrem de greu practicabile, potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, Gina Poenaru.

Potrivit prefectului Costică Măcăleţi, 5 comune din judeţul Botoşani nu beneficiază de alimentare cu energie electrică: Tudora, Ibăneşti, Barânca-Hudeşti, satul Ghireni din comuna Coţuşca şi Crasnaleuca, unde echipajele de deszăpezire nu au putut ajunge din cauza drumurilor inpracticabile.

Blocaţi în nămeţi în Botoşani

În ultimele 24 ore, peste 260 de persoane, proprietari de autoturisme sau pasageri în mijloace de transport în comun rămase blocate în nămeţi în diferite zone din judeţul Botoșani şi au fost salvate de forţele angrenate (pompieri, poliţişti, poliţişti de frontieră, drumari) în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de ninsori abundente şi vânt puternic şi autorităţi locale.

Acestea au fost cazate în noaptea de 16 spre 17 decembrie la şcoli, spitale, dar şi la persoane particulare din Botoşani, Dorohoi, Gorbăneşti, Hudeşti, Darabani, Ştefăneşti, Păltiniş, Româneşti, Stăuceni, Truşeşti şi Vorniceni, unde, prin grija autorităţilor locale, li s-au asigurat condiţii optime de cazare (căldură, hrană, ceai cald).

Se acţionează cu 53 de utilaje (43 utilaje de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri şi 11 utilaje de la Secţia Drumuri Naţionale) pentru deblocarea drumurilor şi redarea lor circulaţiei rutiere.

Circulaţia feroviară a fost întreruptă de duminică seara pe tronsonul Botoşani – Leorda– Dorohoi, toate trenurile fiind anulate.

A început deszăpezirea drumurilor naţionale

Secţia Drumuri Naţionale Botoşani a trimis, dimineaţă, opt autofreze pentru începerea deblocării drumurilor naţionale.

Acestea vor acţiona pe rutele Botoşani- Dorohoi, Dorohoi- Darabani, Manoleasa- Săveni, Săveni- Botoşani, Ştefăneşti- Truşeşti şi Botoşani- Truşeşti, pentru a aduce de la Silişcani două gravide, potrivit coresp.

Autorităţile portuare sunt în alertă

Autorităţile portuare sunt în alertă, după ce o navă a pierdut o parte din încărcătură din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Se pare că marfa nu a fost corect amarată pe punte şi a căzut din cauza furtunii care a fost zilele acestea pe mare.

În zona Costineşti, duminică după amiază, au fost observate două containere de mari dimensiuni care pluteau în derivă, lovindu-se de dig.

Alte două au fost găsite în zona localităţilor Tuzla şi Mangalia.

Comandanţii navelor din larg au fost avertizaţi pentru a preîntâmpina acidentele.Etichete zăpadăviscolnămeţidrumuriBotoşaniMoldovacod galben

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live