Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Joi, 06 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

7 Februarie 2020
Vizualizari: 532
Comentează add

Câteva zeci de şcoli, în special de la sate, rămân închise şi vineri în judeţele Ialomiţa, Brăila şi Tulcea, după primul episod de viscol din această iarnă.

Şcoli închise în ţară

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Câteva zeci de şcoli, în special de la sate, rămân închise şi vineri în judeţele Ialomiţa, Brăila şi Tulcea, după primul episod de viscol din această iarnă, sosit după o perioadă cu vreme de primăvară.

La 24 de ore de la fenomenele care au blocat sute de maşini pe drumuri şi au doborât copaci, cele mai mari probleme sunt acum la alimentarea cu energie electrică.

Sunt aproape zece mii de locuitori care au petrecut deja două nopţi fără curent şi fără semnal la telefon.

Bilanţul, după codul roşu de joi, este grav în Ialomiţa, unde potrivit corespondentei RRA, Clementina Tudor, trei oameni au murit.

Acolo, vântul a suflat şi cu 130 de kilometri pe oră.

Reporter Clementina Tudor: "La 24 de ore de la ieşirea de sub codul roşu de viscol, în Ialomiţa mai sunt 21 de localităţi parţial afectate de lipsa curentului electric.

Circa 3.000 de consumatori au fost, două nopţi consecutiv, în beznă şi fără posibilitatea reală de a cere ajutor, în caz de forţă majoră.

Vântul a fost cel care a dat de furcă, în special ialomiţenilor din mediul rural, lipsiţi de lumină şi semnal la telefonul mobil, dar şi echipelor de intervenţie.

Cele mai mari intensificări au fost de 130 de km pe oră la rafală, înregistrate în comuna Griviţa, unde localnicii au fost neputincioşi în faţa naturii dezlănţuite.

Dar să nu uităm că trei ialomiţeni şi-au pierdut viaţa pe timpul codului roşu de viscol şi că zeci de persoane au aşteptat, ore în şir blocate în zăpadă, ajutorul echipelor de intervenţie.

Patru şcoli din Ialomiţa rămân închise şi azi, ca urmare a efectelor viscolului, dar şi a epidemiei de gripă.

Este vorba despre unităţile de învăţământ din Griviţa, Sălcioara, Scânteia şi Valea Ciorii.

În continuare, rămân închise Drumul Judeţean 213A, Mărculeşti - Bucu, prin pădure, 306A Ciochina - Crunţi care traversează Drumul Naţional 2A, Drumul Judeţean 201, pe malul drept al Ialomiţei, Drumurile Judeţene 211, spre Feteşti şi 212, spre Brăila."


Etichete elevişcoală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live