Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nicoleta Stoian

5 Noiembrie 2021
Vizualizari: 345
Comentează add

Elevii ar urma să se întoarcă luni fizic la școală, cu condiția ca cel puțin 60% din angajații unităților de învățământ să fie vaccinați, anunță autoritățile.

Şcoala va reîncepe luni, pe 8 noiembrie

nicoleta-stoian

 Foto: Arhivă.

Realizator: Ciprian Sasu - Elevii ar urma să se întoarcă luni fizic la școală, cu condiția ca cel puțin 60% din angajații unităților de învățământ să fie vaccinați, anunță autoritățile. Mai multe asociații de elevi nu sunt de acord cu această măsură și cer ca orele să se reia în sălile de clasă doar în localitățile în care incidența cazurilor de COVID este sub 6 la mia de locuitori. Nicoleta Stoian vine cu mai multe informații.

Reporter: Vacanţa elevilor, impusă de situația epidemiologică din țară, care se încheie la sfârșitul săptămânii, nu va fi prelungită, a anunțat președintele Klaus Iohannis. Potrivit șefului statului elevii se vor întoarce fizic la școală în funcție de gradul de vaccinare a personalului din fiecare unitate de învățământ, astăzi urmând să fie emis în acest sens un ordin comun al Ministerului Educației și Sănătății.

La rândul său, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că pragul minim de la care de luni se vor relua cursurile în sălile de clasă este de 60% personal vaccinat. În urmă cu o săptămână responsabilul anunța că peste jumătate dintre școlile și grădinițele din țară depășesc acest nivel. În schimb, mai multe asociații de elevi, printre care cele din Constanța, Maramureș, Bacău, Vâlcea, București și Ilfov, solicită deschiderea școlilor în format fizic doar în localitățile în care incidența cazurilor de COVID este sub 6 la mia de locuitori. Elevii cataloghează drept deficitară măsura privind redeschiderea unităților de învățământ în funcție de rata de vaccinare a profesorilor. 


Etichete (ii)scoalapandemie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live