Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 August 2021
Vizualizari: 425
Comentează add

Școala va începe pe 13 septembrie, în format fizic.

Școala va începe pe 13 septembrie, în format fizic

radiojurnal

 

Școala va începe pe 13 septembrie, în format fizic, iar festivitățile de deschidere vor fi organizate cu mască obligatorie și cu durată limitată.

Unitățile de învățământ ar urma să rămână deschise până la pragul de șase bolnavi la mia de locuitori - este varianta anunțată astăzi de autorități, pentru un nou an școlar în pandemie, după întâlnirea de la Palatul Victoria.


Reporter: Petruța Obrejan - Menținerea școlilor cât mai mult deschise și prezența fizică a elevilor în bănci rămâne o prioritate, spunea ministrul sănătății, Ioana Mihăilă. Ea a insistat pe respectarea măsurilor de protecție sanitară, precizând că în continuare masca va fi obligatorie în școală pentru elevii de peste șase ani.


Ioana Mihăilă: Continuăm să avem discuții tehnice cu Comitetul Național de Organizarea Activităților de Vaccinare și să adaptăm scenariile în funcție de particularitățile fiecărei comunități și a fiecărei școli. Trebuie însă să avem în vedere că acestor copii, care merg la școală, trebuie să le oferim un cadru sigur și continuarea anumitor măsuri de protecție, așa încât transmiterea la această vârstă să rămână cât mai mică posibil.


Reporter: Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, spunea la rândul său că școlile trebuie să se deschidă primele și să se închidă ultimele, iar prezența copiilor în bănci din 13 septembrie este una necesară, fiind de preferat ca acestea să circule într-un mediu controlat, iar, în plus, nu vor fi nici pierderi educaționale Sorin Cîmpeanu: Am agreat, sub rezerva validării la nivel CNSU, că vom ține școlile deschise până la pragul de șase la mie, peste pragul de șase la mie sigur că apar o serie de condiții, aceste condiții nu vor dezavantaja persoanele vaccinate, fie că vorbim de elevi cu vârsta de peste 12 ani, fie că vorbim de cadre didactice, dar vor pune în evidență beneficii, din această perspectivă, pentru elevii și profesorii care sunt vaccinați.


Etichete şcoalăelevi(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live