Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Alina Darie, Vaslui

23 August 2013
Vizualizari: 2264
Comentează add

În judeţul Vaslui, în cătunul Fâstâci, 90 de copii se înghesuie într-un spaţiu impropriu pentru a învăţa pentru că şcoala lor nu este gata.

Şcoala se tot construieşte la Fâstâci Şcoala se tot construieşte la Fâstâci - Conține audio

alina-darie-vaslui

Fiecare şcoală face pregătiri "după buget", însă toată lumea îşi dă silinţa ca măcar igienizarea şi mirosul de curat să se simtă încă de la intrarea elevilor în clase.

La capitolul autorizaţii sanitare de funcţionare, Vasluiul nu stă bine, aşa cum s-a întâmplat an de an, în ultima vreme: în 2011, de pildă, au fost deschise, fără autorizaţie, peste 300 de unitaţi şcolare, la fel şi în anul şcolar următor, când 200 de şcoli n-au avut aviz de la Direcţia de Sănătate Publică. Problemele sunt aceleaşi: nu este apă curentă, toaletele sunt în spatele curţii, mobilierul ponosit.

În folclorul popular a intrat şi expresia “Fâstâciul” – care defineşte situaţia în care constructorii nu-şi ţin promisiunile după neînţelegeri cu primăriile.

Numele vine de la cătunul Fâstâci, unde şcoala cea nouă se tot construieşte de ani de zile şi tot nu e gata….

"Nicăieri în ţară nu e mai greu ca la noi", spun profesorii din Fâstâci, care înghesuie 90 de copii într-un spaţiu impropriu - 5 cămăruţe, cam cât o bucătarie de la bloc, pentru că promisiunea că vor avea o şcoală nouă s-a “fâstâcit”…


Etichete Pregătiri pentru şcoalăFâstâciVasluian şcolar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live