Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

3 Noiembrie 2012
Vizualizari: 1432
Comentează add

Un părinte trebuie să înveţe cum să se comporte cu copilul său, indiferent că acesta este la gimnaziu sau la liceu, potrivit reprezentantului unei asociaţii a părinţi.

Şcoală pentru părinţi

ioana-dogaru

Foto: Agerpres.

Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar (FNAP-ÎP) doreşte realizarea unor şcoli pentru părinţi în viitorul apropiat, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, preşedintele organizaţiei, Mihaela Gună, citată de Agerpres.

Un părinte trebuie să înveţe cum să se comporte cu copilul său, indiferent că acesta este la grădiniţă, la gimnaziu sau la liceu, potrivit Mihaelei Gună.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, i-a asigurat pe părinţi de sprijinul MECTS în acest proiect, potrivit Mihaelei Gună.

Ea a mai spus că în fiecare judeţ unde există reprezentanţi ai asociaţiilor de părinţi ar putea să fie organizată o astfel de şcoală.

Reprezentantul FNAP-ÎP a susţinut că inclusiv părinţii din mediul rural îşi doresc o astfel de şcoală.

"În viitorul care urmează dorim să facem o şcoală a părinţilor pentru că trebuie să recunoaştem că sunt lecţii pe care nu le dobândim la şcoală şi care trebuie învăţate. Trebuie să fim părinţi şi pentru copilul de grădiniţă, să învăţăm să fim părinţi şi pentru copilul de gimnaziu până când responsabilitatea noastră începe să scadă", a declarat Mihaela Gună.

Ecaterina Andronescu, consideră că şcoala poate veni în sprijinul părinţilor prin organizarea unor dezbateri sau prelegeri prin care să înţeleagă ce este mai important în comportamentul lor faţă de copii.


Etichete şcoalăpărinţigrădiniţăEcaterina Andronescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live