Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Miercuri, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Mihaela Helmis

9 Iulie 2014
Vizualizari: 2815
Comentează add

Cu 7000 de locuitori , oraşul Răcari are 11 unităţi şcolare şi peste 1300 de copii şi tineri care trebuie să ajungă în fiecare zi la şcoală.

Şcoala la Răcari

mihaela-helmis

Primarul din Răcari, Marius Caraveteanu.

Pentru cati dintre copii clopotelul se mai aude de acasa? Cate dintre scolile noastre mai ales  in mediul rural au gasit formula pentru a functiona, pentru a respecta o regula- legea! , dar a fi si eficiente pentru comunitate si mai ales pentru cei pe care ii educa !?  Se cauta solutii ,ne dorim pentru copii nostri o scoala performanta ,  iar cazul concret intalnit  la Racari-Dambovita,  a devenit si subiectul radiodocumentarului pe care  vi-l propunem.

Cu 7000 de locuitori , orasul Racari este alcatuit din localitatile  Racari, Balanesti, Colacu, Ghergani, Ghimpati,, Mavrodin ,Sabiesti si Stanesti, are 11 unitati scolare ( administrate unitar de la Liceul din Racari) si are peste 1300 de copii si tineri care trebuie sa ajunga in fiecare zi la scoala.

AUDIO: Şcoala la Răcari.

Despre scaderea natalitatii si a numarului de copii , despre noile mentalitati , despre   eficianta si drepturi , despre o dorita continuitate intre reforma lui Spiru Haret si ceea ce se petrece azi in invatamantul romanesc gratuit si obligatoriu , la Racari , acolo unde din fericire nu s-a pus inca lacatul pe nici o unitate scolara.

Liceul Teoretic Ion Ghica Racari.

Mitru Alexandru  directorul Liceului Ion Ghica din Racari.
Şcoala Ghergani.


Eleva Patricia Berianu.

Şcoala Ghimpaţi.

Vladimir Barbu.

Dascali vestiti  precum profesorii Eugenia si Ion Livede  sau  Vasile Tanase , profesori ai zilelor noastre precum Maria Niculae si Mitru Alexandru , localnici care au trecut prin scolile dambovitene , precum Vladimir Barbu  , dar si elevii de azi Luminita  si Adela Marin  , Patricia Berianu , Andreea Maria Livede  sau Ileana Duman cu totii depun marturie , alaturi de primarul Marius Caraveteanu  despre evolutie si adaprare , despre probleme si solutionarea lor , despre stari si legaturi  de suflet  pentru  o viata , despre scoala romaneasca pe care cu totii o doresc iesita din orice impas.


Etichete şcoalăRăcaricopiieleviRacariBalanestiColacuGherganiGhimpatiMavrodin ,SabiestiStanesti

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live