Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 09 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

27 Aprilie 2016
Vizualizari: 729
Comentează add

La Galaţi a avut loc ceremonia de absolvirea celei de-a doua promoţii a şcolii de ucenici organizată de combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi.

Școala de ucenici, o nouă promoție Școala de ucenici, o nouă promoție - Conține audio

maria-mandita-galati

foto: Maria Măndiță

Aflată la a doua ediţie, şcoala de ucenici este un program educaţional care vizează absolvenţii de liceu şi şcoală profesională din Galaţi şi judeţele învecinate (Brăila, Tulcea), care doresc să lucreze în combinatul siderurgic.

Timp de şase luni, circa 50 de tineri au participat atât la cursuri teoretice de instruire, cât şi la cursuri practice, desfăşurate în combinat, sub coordonarea unui mentor - un angajat al ArcelorMittal, cu experienţă. Tinerii au venit la şcoala de ucenici ca la un loc de muncă obişnuit şi au primit şi drepturi salariale - leafă de minim 1.000 de lei net şi alte beneficii, precum bonuri de masă - la fel ca orice alt angajat. În plus, absolvenţii şcolii de ucenici au şansa de a se angaja în combinat.

Programul scolii de ucenici se derulează atât de bine încât combinatul intenţionează în acest an să demareze o a doua sesiune a şcolii de ucenici, astfel încât la finele anului, combinatul să aibă 100 de noi angajaţi. Anul trecut, la prima ediţie a şcolii de ucenici, din 20 de tineri selectaţi la şcoala de ucenici, 17 au absolvit cursurile şi au beneficiat de ocazia de a se angaja în cadrul combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi.


Etichete scoala de ucenicigalatiArcelor Mittalsiderurgieinvatamant

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live