Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dana Costea

9 Iulie 2013
Vizualizari: 2746
Comentează add

Directorul general al Societăţii Hora Reghin, Nicolae Bâzgan, spune că şcoala de ucenici va începe să funcţioneze din această toamnă.

Şcoală de ucenici la producătorul de instrumente muzicale Reghin

dana-costea

Cel mai mare producător de instrumente muzicale din România va înfiinţa o şcoală de ucenici, în încercarea de a-şi asigura personal calificat pentru viitor.

Directorul general al Societăţii Hora Reghin, Nicolae Bâzgan, spune că şcoala de ucenici va începe să funcţioneze din această toamnă.

"Noi, dacă dorim să ne asigurăm forţa de muncă pentru viitor, avem în plan ca, începând din această toamnă, să şcolarizăm cu bani şi cu cheltuiala proprie nişte ucenici la locul de muncă şi indiferent de piedicile pe care le vor pune birocraţii de la Bucureşti, din Ministerul Învăţământului şi Culturii, noi îi vom califica în meseria de constructor de instrumente muzicale.

"Cifra este între 10 şi 20", a declarat Nicolae Bâzgan.

Potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, Raul Mariş, Societatea Hora SA Reghin produce instrumente muzicale din lemn încă din anul 1951.

Printre produsele societăţii se numără viori, viole, violoncele, contrabaşi, chitare, arcuşe dar şi instrumente muzicale populare.

Până în prezent a produs peste patru milioane de instrumente muzicale exportate în peste 30 de ţări ale lumii.


Etichete ReghinHorainstrumentemuzicăNicolae Bâzgan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live