Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Ianuarie 2020
Vizualizari: 268
Comentează add

Şcoala 133 din Capitală este închisă pentru trei zile, după ce 18 copii au ajuns la spital în urma igienizării făcute în unitatea de învăţământ pentru a scăpa de gripă.

Şcoala 133 din Capitală este închisă pentru trei zile

florin-lepadatu

 Foto: Gina Poenaru.

Şcoala 133 din Capitală este închisă pentru trei zile, după ce 18 copii au ajuns la spital în urma igienizării făcute în unitatea de învăţământ pentru a scăpa de gripă.

Procedura a avut loc luni seară şi prevedea ca, timp de 6 ore, să nu intre nimeni în clădire.

Direcţia de Sănătate Publică face un control, iar raportul va fi prezentat ministrului sănătăţii.

Reporter Gabriela Mitrovici: "Elevii care au învăţat dimineaţă nu au semnalat nicio problemă, dar cei care au sosit la prânz au început să acuze dificultăţi respiratorii, dureri de cap şi usturimi de ochi.

Şcoala a fost evacuată.

Medicii nu au aflat care este cauza, iar măsurătorile făcute de echipajul special de cercetare chimică, biologică, radiologică, nucleară şi de substanţe explozive au arătat că nu au fost depăşite pragurile de alarmare în ceea ce priveşte componentele aerului.

Consilierul primarului sectorului 4, Cristian Zărescu, a explicat că procedura de igienizare era una obişnuită în perioada cu virusuri gripale şi a fost efectuată potrivit normelor în vigoare.

Cristian Zărescu: "Nu este prima astfel de acţiune care are loc într-o unitate de învăţământ.

Niciodată nu au mai fost probleme.

De ce au existat acum aceste probleme, de ce dimineaţă nu au fost probleme, de ce la prânz au fost probleme nu vă pot spune.

Cert este că colegii de la pompieri au realizat teste în toate clasele şi nu a fost găsită nicio problemă din punct de vedere al depăşiri unor norme normale."

În aceste zile, în care şcoala este închisă, Direcţia de Sănătate Publică face un control, iar raportul va fi prezentat ministrului sănătăţii."


Etichete şcoalăelevi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live