Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Iulie 2021
Vizualizari: 165
Comentează add

Schimbările climatice sunt responsabile pentru valurile de căldură extremă.

Schimbările climatice sunt responsabile pentru valurile de căldură extremă

radiojurnal

     Foto: Graeme Maclean, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7042940

În Marea Britanie, specialiștii afirmă că efectele încălzirii globale se resimt deja.

Un raport științific, publicat ieri, arată că schimbările climatice sunt responsabile pentru valurile de căldură extremă, dar și pentru inundațiile devastatoare din ultimul timp.


Corespondenţă din Londra - Reporter: Aura Neag - Vremea este deja mai caldă şi mai umedă decât acum 30 de ani. Raportul arată că 2020 a fost al treilea cel mai călduros an din istorie. Primăvara a fost cea mai însorită de când se fac măsurători și în același timp anul trecut a fost și unul dintre cei mai ploioşi. Aceste schimbări climatice au un impact direct asupra vieții de zi cu zi, când temperaturile pot ajunge la 40 de grade Celsius, temperaturi la care în Marea Britanie, de regulă, trenurile nu mai funcționează normal. Aceste valuri de căldură sunt adesea urmate de ploi torențiale, care aduc cu ele distrugeri majore. Doar în ultima săptămână două spitale din capitala țării, Londra, au trebuit închise temporar din cauza inundațiilor. Liz Bentley este director al Royal Meteorological Society și unul dintre autorii raportului.


Liz Bentley: Raportul scoate în evidenţă ceea ce se întâmplă deja în Marea Britanie și dă tonul pentru viitor. Ştim că din cauza încălzirii globale este foarte probabil să vedem valuri de căldură extremă. Vom avea și mai multe inundații.


Reporter: Schimbările climatice vor fi discutate de șefii de stat sau de guvern în această toamnă la Glasgow, în Scoția, în cadrul Conferinței Națiunilor Unite privind schimbările climatice.

 

Etichete londraUK(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live