Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA Luni, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

12 Septembrie 2017
Vizualizari: 403
Comentează add

La apărare, postul rămas liber după demisia lui Adrian Ţuţuianu ar urma să fie ocupat de Mihai Fifor, care a fost în ultimele luni ministru al economiei.

Schimbări de miniştri în Guvernul Tudose au fost decise de conducerea PSD

catalin-purcaru

Ședință a guvernului condus de Mihai Tudose. Arhivă Foto: Mugur Mihăiță.

Schimbări de miniştri în Guvernul Tudose au fost decise astăzi de conducerea PSD. La apărare, postul rămas liber după demisia lui Adrian Ţuţuianu ar urma să fie ocupat de Mihai Fifor, care a fost în ultimele luni ministru al economiei. În locul său a fost propus deputatul PSD Gheorghe Şimon, care nu a mai fost până acum membru în niciun guvern.

Cele două propuneri au fost confirmate după Biroul Permanent Naţional extins al partidului.

Nominalizările pentru apărare şi economie au fost stabilite de liderul PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Mihai Tudose. Liviu Dragnea a explicat că Mihai Fifor a fost propus pentru portofoliul apărării, deoarece a demonstrat că are calităţi de bun ministru în activitatea desfăşurată, dovedind totodată responsabilitate în acţiunile pe care le-a întreprins. Mihai Fifor s-a referit, la rândul său, la colaborarea foarte bună între Ministerele Apărării şi Economiei.

Mihai Fifor: Discutăm de industria de apărare, discutăm despre înzestrarea armatei. Am avut întâlniri chiar şi săptămânale cu colegii de la Ministerul Apărării. Ca senator am făcut parte din Comisia de apărare a Senatului României, sunt familiarizat cu problemele care sunt acolo şi eu sper ca, dacă voi fi acceptat de preşedintele Iohannis şi vom depune jurământul, să trecem la treabă şi să ducem la bun sfârşit ceea ce ne-am propus, în speţă, poate ca prioritate, înzestrarea Armatei Române.

În privinţa propunerii pentru Ministerul Economiei, Gherghe Şimon, liderul social-democrat, Liviu Dragnea, a precizat că în primul rând a contat experienţa pe car o are deputatul PSD în acest domeniu. Cele două propuneri au fost deja trimise către Administraţia Prezidenţială în vederea depunerii jurământului, a percizat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea: Aseară l-am sunat pe preşedintele României, pentru că este firesc să se întâmple aşa, discutăm de doi membri CSAT, două posturi importante în Guvernul României, eram împreună cu premierul Mihai Tudose, l-am sunat pe preşedinte, l-am informat care vor fi propunerile noastrea astăzi şi, de principiu, a agreat aceste propuneri. Sigur, decizia va fi a dumnealui astăzi.

Atât preşedintele PSD Liviu Dragnea, cât şi premierul Mihai Tudose au dat asigurări că nu există probleme financiare la Ministerul Apărării, iar militarii îşi vor primi toate drepturile salariale la timp.


Etichete Schimbări de miniştriGuvernul Tudoseconducerea PSD

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live