Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE - continuare Joi, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu

24 Martie 2019
Vizualizari: 249
Comentează add

Ministrul britanic de finanţe afirmă că schimbarea premierului nu va ajuta ţara să găsească o soluţie pentru a părăsi UE.

Schimbarea premierului May ”nu va ajuta Marea Britanie” #Brexit

dan-vasiliu

Chancellor of the Exchequer Philip Hammond arrives in Downing street in London, Thursday, March 14, 2019. British lawmakers faced another tumultuous day Thursday, as Parliament prepared to vote on whether to request a delay to the country's scheduled departure from the European Union and Prime Minister Theresa May struggled to shore up her shattered authority. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Ministrul britanic de finanţe afirmă că schimbarea premierului nu va ajuta ţara să găsească o soluţie pentru a părăsi Uniunea Europeană într-o manieră ordonată.

Presa de azi speculează despre existenţa unui complot în guvern pentru îndepărtarea premierului Theresa May, din cauza modului în care a gestionat problema Brexitului.

Ministrul Philip Hammond a negat că încearcă să obţină numirea unui premier interimar.

El a spus însă că organizarea unui al doilea referendum pe tema Brexitului, respinsă deja răspicat de şefa guvernului, ar fi o propunere coerentă, dacă parlamentul nu va aproba acordul cu Bruxelles-ul.

Pe de altă parte, mai mulţi parlamentari conservatori susţin că ar aproba acordul negociat de premier, dacă ar şti că doamna May nu va mai conduce următoarea fază a negocierilor cu Uniunea Europeană. 

Presa britanică scrie despre un posibil complot al membrilor guvernului care ar încerca să o înlocuiască pe Theresa May cu un lider interimar, până când vor putea fi organizate alegeri interne înspre finalul anului.

Există însă diferențe majore de opinie și în privința celui care ar trebui să ocupe această poziție interimară.

Cei care susțin rămânerea în Uniunea Europeană l-ar prefera pe vicepremierul David Lidington, în timp ce susținătorii Brexitului l-ar vrea la conducerea guvernului pe ministrul mediului, Michael Gove.

Biroul de presă al prim-ministrului a precizat, într-un comunicat, că acestea sunt doar speculații ale presei și că nu există nicio încercare de a o înlătura pe Theresa May.

Semnale de schimbare vin însă și dinspre parlament. Deputatul conservator George Freeman a postat astăzi pe Twitter un mesaj în care a spus că vremea Theresei May în funcția de prim-ministru a trecut, că toată lumea se simte trădată și încrederea în democrație se prăbușește. El a spus că este nevoie de un nou premier care poate forma o alianță rapidă pentru un plan B al Brexitului.

Şi nu este singurul parlamentar care a adoptat o astfel de atitudine. Presa de la Londra scrie că deputații conservatori care se opun acordului negociat de Theresa May ar putea susține înțelegerea premierului cu condiția ca ea să își anunțe demisia.


Etichete brexitmay

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live