Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

6 August 2009
Vizualizari: 1211
Comentează add

Creştinii ortodocşi şi catolici sărbătoresc momentul când Iisus Hristos descoperă pe Muntele Tabor că este Dumnezeu făcut om.

Schimbarea la faţă a Domnului

remus-radulescu

Credincioşii care ţin postul Sfintei Mării au de Schimbarea la faţă detlegare la peşte şi la vin.

Schimbarea la faţă a Domnului pe Muntele Taborului  este istorisită în Evanghelii şi reprezintă arătarea slavei dumnezeieşti a Mântuitorului Hristos. Pe Muntele Tabor, în faţa a trei ucenici, Petru, Iacob şi Ioan, Iisus se arată într-o lumină supranaturală, împreună cu Moise şi Ilie.

Odată cu această imagine, se aude glasul Tatălui din cer, care spune ucenicilor: „Acesta este Fiul Meu cel iubit, în care am binevoit; pe acesta să-l ascultaţi!” De Schimbarea la faţă, oamenii primesc confirmarea că printre ei s-a aflat şi se află Dumnezeul făcut om – Iisus Hristos. Schimbarea Lui la faţă anticipează o altă schimbare care se va întâmpla în momentul Învierii.  E schimbarea destinului uman, a direcţiei sale, dinspre moarte spre viaţă împreună cu Dumnezeu.

Schimbarea la Faţă  este de fapt o sărbătoare a vocaţiei omului. Omul este, după cea mai cunoscută definiţie teologică, fiinţa creată după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu. Drumul de la chip, de la datul natural, la asemănare îl parcurge omul printr-o continuă transformare, printr-o transfigurare. Îmbunătăţirea omului nu-i altceva decât o schimbare continuă a feţei sufletului. Sărbătoarea  de la 6 august arată care este sensul schimbării, precum şi modul realizării ei pentru ca omul să-şi împlinească destinul. Sensul este spre Dumnezeu, iar calea – ascultarea de El.


Etichete Schimbarea la faţă,Iisus,sarbatoare,Dumnezeu,Ioan Iacob Hozevitul

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live