Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

25 Iunie 2018
Vizualizari: 698
Comentează add

Comunicat ANRE

Schimbarea furnizorului de energie electrică

bogdan-isopescu

 

Consumatorii casnici de energie electrică îşi pot schimba furnizorul cu altul care le oferă un preţ mai mic, fără a ieşi însă din piaţa reglementată, precizează Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei.

În acest sens, ANRE menţionează că a aprobat desemnarea companiei Enel Energie Muntenia drept furnizor opţional pentru mai multe zone, astfel încât să fie creată o competiţie şi pe piaţa reglementată de energie.

Pe 20 iunie, ANRE comunica faptul că, în premieră pentru piaţa de energie electrică din România, comitetul de reglementare a aprobat desemnarea ENEL Energie Muntenia în calitate de furnizor de ultimă instanţă opţional pentru zonele de reţea Moldova, Olteania, Muntenia Nord, Transilvania Nord şi Transilvania Sud.

ENEL va avea obligaţia să asigure furnizarea energiei electrice în regim de serviciu universal în aceleaşi condiţii de siguranţa şi calitate ca un furnizor obligat şi la un preţ mai mic cu 0,3% de cel al furnizorului obligat pentru zona de reţea respectivă. Cu alte cuvinte, cei din aceste regiuni pot schimba acum furnizorul lor tradiţional cu ENEL pentru a obţine un preţ mai mic cu 0,3%, dar fără a ieşi în piaţa liberă.

Măsura ANRE dă posiblitatea şi celorlalţi furnizor de ultimă instanţă să se înscrie pentru a fi desemnaţi furnizor de ultimă instanţă opţionali, pentu alte zone decât cele unde activează în prezent, cu condiţia să poată oferi un preţ mai mic decât furnizorul tradiţional din regiunea respectivă.

Ceea ce trebuie să reţinem este că astfel se creează o competiţie pe piaţa reglementată de energie, nu doar pe piaţa liberă, iar oamenii pot alege compania care le oferă cel mai mic preţ.

În acelaşi comunicat, ANRE amintea că, începând cu 1 iulie 2018, preţul final al energiei electrice aplicat de furnizorii de ultimă instanţă va scădea în medie cu 3,53%. 


Etichete ANREAutoritatea Naţională de Reglementare în domeniul EnergieiEnelenergiefurnizor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live