Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Luni, 18 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Zimmerman

23 Aprilie 2013
Vizualizari: 2391
Comentează add

Actualul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Şerban Pop, va fi schimbat din funcţie, iar instituţia va fi restructurată, a anunţat premierul Victor Ponta.

Schimbare de conducere la ANAF

elena-zimmerman

Premierul Victor Ponta a anunţat că şeful ANAF va fi schimbat din funcţie. Foto: Arhivă

Guvernul va lua marţi o decizie privind noua conducere a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Actualul şeful al ANAF, Şerban Pop, a fost anunţat luni că va fi schimbat din funcţie.

Premierul Victor Ponta spune că nu are ce să îi reproşeze acestuia, dar schimbarea trebuie făcută, mandatul preşedintelui ANAF fiind limitat.

Un posibil înlocuitor ar putea fi Gelu Ştefan Diaconu, secretar de stat în ministerul economiei.

Premierul a confirmat că numele acestuia a fost printre cele menţionate în timpul discuţiei avute luni pe aceasta temă cu ministrul de finanţe, Daniel Chiţoiu.

El a precizat că se va face o restructurare a instituţiei, inclusiv prin crearea unei direcţii antifraudă, în fruntea căreia ar vrea să fie un magistrat.

"Sunt mulţumit, dar nu sunt suficient de mulţumit şi vreau prin acea Direcţie Antifraudă, pe care o vom constitui pe un model integrat, cu procurori, poliţişti, Gardă Financiară, specialişti, vreau să mergem exact acolo unde este mare evaziune - şi mă refer la legume şi fructe, la produse de panificaţie, al petrol, la produse petroliere - şi de unde putem să colectăm mult mai mult decât am colectat până acum", a spus Victor Ponta.

Premierul a arătat că va fi o Direcţie antifraudă exact aşa cum există în majoritatea ţărilor UE, formată dintr-un număr restrâns de personal şi care va avea competenţă pe cazuri şi pe situaţii de crimă organizată privind evaziunea fiscală.


Etichete ANAFfuncţieschimbarerestructurareministerul economieiVictor Ponta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live