Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Grecu

5 Septembrie 2021
Vizualizari: 380
Comentează add

Premierul Florin Cîţu a intrat în polemică din nou cu un ministru USR- PLUS, Ioana Mihăilă.

Schimb de replici între premierul Cîţu și ministrul sănătăţii, I. Mihăilă

cristina-grecu

Premierul Florin Cîțu.Foto: gov.ro.

Premierul Florin Cîţu a intrat în polemică din nou cu un ministru USR- PLUS, Ioana Mihăilă.

Motivul îl constituie banii pentru sănătate.

Premierul Florin Cîţu a declarat că sunt întârzieri la plăţi pentru personalul care vacccinează şi nu înţelege de ce, din moment ce peste 480 de milioane de lei sunt necheltuiţi la Ministerul Sănătăţii.


Florin Cîţu: Nu înţeleg cum s-a întâmplat ca Ministerul Sănătăţii să nu plătească centrele de vaccinare, oamenii sunt neplătiţi de vreo două luni de zile.

În replică, ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă, a explicat că de la începutul lunii iunie şi până la finalul lunii august a făcut mai multe transferuri între diferite programe pentru a putea asigura sume necesare nevoilor acute ale pacienţilor, cum ar fi vaccinarea copiilor, fondurile pentru bolnavii HIV-SIDA şi cei pentru tratamentele urgente, iar premierul ştia încă din aprilie că banii alocaţi Ministerului Sănătăţii nu sunt suficienţi.

Ioana Mihăilă: În 28 aprilie, printr-o adresă cu număr de înregistrare la cabinetul premierului, i-am prezentat situaţia financiară a Ministerului Sănătăţii. Prin această adresă i-am spus atunci că nu sunt suficienţi banii pentru salarii, pentru programe de sănătate, pentru acţiuni prioritare, cele care finanţează terapiile intensive din spitale, printre altele, pentru plata personalului din centrele de vaccinare.


Realizator: De mâine se aşteaptă ca miniştrii USR-PLUS să demisioneze, aşa cum au anunţat copreşedinţii Alianţei, Dacian Cioloş şi Dan Barna.

Ar fi vorba despre Cristian Ghinea de la investiţii şi proiecte europene, Cătălin Drulă de la transporturi, Claudiu Năsui de la Ministerul Economiei, Ciprian Teleman de la Ministerul Cercetării şi Ioana Mihăilă de la sănătate.


Etichete premierul Florin Cîţuministrul sănătăţiiioana mihailabanisanatatevaccinare(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live