Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 Aprilie 2021
Vizualizari: 85
Comentează add

Schema de vaccinare cu dozele AstraZeneca nu se modifică deocamdată în ţara noastră.

Schema de vaccinare cu dozele AstraZeneca nu se modifică

florin-lepadatu

      foto. astrazeneca.com

În România, schema de vaccinare cu dozele AstraZeneca nu se modifică deocamdată, însă preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Vaccinării, doctorul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că va avea loc o şedinţă pentru revizuirea recomandărilor, în care vor fi implicaţi şi medicii hematologi.


Valeriu Gheorghiţă: La acest moment nu există date care să sugereze o creștere a riscului de evenimente adverse, dimpotrivă, știm că după cea de-a doua doză, frecvența reacțiilor adverse pentru vaccinul de la AstraZeneca este mult scăzută comparativ cu prima doză. Desigur că dacă avem o persoană care a dezvoltat un eveniment trombotic după prima doză, categoric nu va mai face a doua doză cu același tip de vaccin.

Discuţiile pe marginea efectelor adverse apărute după administrarea serului AstraZeneca au influenţat decizia multor români în privinţa vaccinării cu acesta.

Dacă în urmă cu o săptămână se făceau peste 6.000 de doze zilnic, cifra a scăzut constant în ultimele zile şi pare să încetinească ritmul campaniei naţionale de vaccinare.

Din cele peste 55.000 de doze administrate în 24 de ore, aproximativ 2.500 au fost AstraZeneca, informează RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI.


Etichete vaccinastrazeneca

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live