Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Mihai

7 Iunie 2013
Vizualizari: 2128
Comentează add

Directorul serviciilor de informaţii SUA,James Clapper, ia apărarea politicii guvernului în materie de supraveghere, după scandalul privind monitorizarea telefoanelor americanilor.

Scandalul supravegherii în SUA, "atentat la siguranţa naţională"

mihaela-mihai

Foto: Arhivă.

Directorul serviciilor americane de informaţii, James Clapper, ia apărarea politicii guvernului în materie de supraveghere, după recentele scandaluri legate de supravegherii telefoanelor a milioane de americani şi accesul direct la serverele companiilor de Internet.

În opinia lui James Clapper, scurgerile de informaţii cu privire la practica de colectare a milioane de înregistrări telefonice, dezvăluită de presă, ameninţă securitatea naţională.

În urmă cu câteva zile, cotidianul britanic The Guardian a publicat un presupus ordin judecătoresc american secret, care demonstrează că Agenţia Naţională americană de Securitate colectează convorbirile telefonice a zeci de milioane de oameni.

Acelaşi ziar, împreună cu cotidianul american The Washington Post, scrie că serviciile de informaţii din Statele Unite au accesat serverele companiilor de internet pentru a urmări activitatea utilizatorilor.

Administraţia americană ar avea astfel un program ultrasecret, cu nume de cod "Închisoare", care permite identificarea site-uri căutate, a emailuri şi convorbirilor purtate pe Facebook sau pe alte programe ale companiilor Google şi Microsoft.

Firmele susţin, însă, că oferă date doar despre anumite persoane, la cererea justiţiei.


Etichete James ClapperSUAascultaretelefoaneInternetServerescandal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live