Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

20 Septembrie 2018
Vizualizari: 570
Comentează add

Scandalul plagiatelor îl afectează în continuare şi pe şeful Guvernului de la Madrid, Pedro Sanchez.

Scandalul plagiatelor în Spania

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

  Pedro Sanchez. Foto: facebook.com/pedro.sanchezperezcastejon

Justiţia din Madrid anchetează 500 de cazuri de diplome acordate unor cetăţeni italieni de acelaşi institut care a emis titluri pentru lucrări plagiate de master pentru mai mulţi demnitari.

Deţinătorii diplomelor nu cunosc limba spaniolă şi scopul lor era să se înscrie în Baroul Avocaţilor din Madrid, deoarece accesul în sistemul italian de avocatură este mult mai dificil.

Scandalul plagiatelor îl afectează în continuare şi pe şeful Guvernului de la Madrid, Pedro Sanchez, care a încercat să demonstreze că nu a plagiat în teza de doctorat.

Poliţia din Madrid a descoperit că cel puţin 500 de cetăţeni italieni au obţinut diplome de la Institutul de Drept Public de la Universitatea Rey Juan Carlos.

Diploma le permite să se înscrie în Baroul Avocaţilor din Madrid şi să practice profesia în orice ţară europeană.

Sistemul din Italia în schimb impune un master în ştiinţe juridice şi accesul în Baroul italian este extrem de dificil.

Ancheta arată că în zilele de examen candidaţii se prezentau la Madrid, dar nu pentru verificarea cunoştinţelor, ci pentru a viziona partidele de fotbal ale echipei Real Madrid.

Scandalul diplomelor a dus la o nouă polemică a plagiatelor, care-l afectează şi pe şeful guvernului spaniol, Pedro Sanchez.

El a încercat să demonstreze că nu a plagiat în teza sa de doctorat, însă presa a descoperit că a copiat, în cartea publicată pe baza doctoratului, un discurs al unui diplomat spaniol.

Pe de altă parte, directorul firmei care a creat programul antiplagiat PlagScan din Germania a declarat că procentajul comunicat de guvernul spaniol privind teza lui Sanchez a fost modificat.

Din această cauză, premierul va fi chemat la interpelări în Senat la solicitarea principalului partid de opoziţie, Partidul Popular.


Etichete Scandalul plagiatelorşeful Guvernului de la MadridPedro Sanchezspaniapolitieitaliateza de doctoratdiplomebaroul avocatilor madrid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live