Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

16 Februarie 2010
Vizualizari: 1437
Comentează add

Dintre toate statele mebre ale UE, România a avut cel mai semnificativ declin al înmatriculărilor de autoturisme noi în ianuarie.

Scădere masivă a înmatriculărilor auto în România

bogdan-mihai

Numărul înmatriculărilor de autoturisme noi din România a scăzut în ianuarie, faţă de aceeaşi lună din 2009, de la 13.815 unităţi la 2.133 unităţi, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Înmatriculările de autoturisme Dacia noi au înregistrat, însă, în ianuarie, cel mai mare ritm de creştere din Europa, de 69,7%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2009, la 17.254 unităţi. Producătorul auto român a avut o cotă de piaţă de 1,6%.

România este urmată de Ungaria (minus 54,6 la sută) şi Bulgaria (47,5 la sută) în topul ţărilor cu cel mai mic număr de automobile noi înmatriculate în ianuarie 2010.

La nivelul Uniunii însă, vânzările de automobile noi au crescut, anunţă specialiştii Asociaţiei Constructorilor Auto din Europa.

Toate pieţele auto mari au avut evoluţii pozitive, cu excepţia Germaniei. Astfel, în Franţa, numărul de înmatriculări a urcat în ianuarie cu 14,3%, în Spania cu 18,1%, iar în Marea Britanie cu 29,8%.

În Italia, înmatriculările au avansat cu 30,2%, însă în Germania au coborât cu 4,3%, după ce autorităţile au retras măsurile de stimulare a pieţei prin acordarea de prime la casarea maşinilor vechi, pentru cumpărarea altora noi.

"În ianuarie numărul de înmatriculări de autoturisme noi a crescut sub influenţa programelor de înnoire a parcurilor auto din mai multe state din Europa de Vest", potrivit Asociaţiei.

Statisticile ACEA nu cuprind Malta şi Cipru, state pentru care datele privind înmatriculările nu au fost disponibile.


Etichete piaţa autoDaciaAsociaţia Constructorilor Europeni de AutomobileUniunea Europeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live