Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian

31 Iulie 2020
Vizualizari: 569
Comentează add

Spania a înregistrat o scădere fără precedent a Produsului Intern Brut în al doilea trimestru al anului, de 18,5%.

Scădere fără precedent a PIB-ului în Spania: 18,5%

annamaria-damian

FOTO: Arhivă.

Spania a înregistrat o scădere fără precedent a Produsului Intern Brut în al doilea trimestru al anului, de 18,5%.

Declinul, cauzat de epidemia de coronavirus, a anulat tot progresul înregistrat în ultimele șase luni de redresare după criza financiară globală, potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Național de Statistică de la Madrid. În acest context, mulți români care și-au pierdut slujbele se văd nevoiți să apeleze la ajutoare sau să se întoarcă acasă.

Măsurile de izolare au avut un impact uriaș asupra consumului din Spania, astfel încât, în trimestrul al doilea al anului, între lunile aprilie și iunie, Produsul Intern Brut a înregistrat cea mai mare cădere din 1970 încoace. Investițiile au scăzut și ele, cu peste 22%, iar locurile de muncă s-au redus cu mai mult de 21 de procente. Asociațiile întreprinzătorilor avertizează că cea mai rea situație se va înregistra în următoarele luni. Pentru prima dată în ultimii 13 ani, în Spania, aproape 100.000 de români au ajutor oficial de șomaj, după ce au rămas fără serviciu.

Unii se adaptează și rezistă, așa cum este Gabriel, un român din regiunea Madrid care tocmai şi-a închis afacerea și a început să muncească în construcții.

Gabriel: Noi sperăm să mai iasă unele posturi, să se mai poată mișca. Vă dați seama, a fost o perioadă de patru luni de zile în care nu s-a făcut nimic. Cine a rezistat, ar vrea să se înceapă să se schimbe din nou, dar nu ne dau voie! Reporter: Efectele coronavirusului au avut consecințe și în restul țărilor europene, în Statele Unite ale Americii și în China, dar până acum Spania este cea mai afectată economie din Uniunea Europeană.


Etichete (ii)spaniaeconomiescadare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live