Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

7 Septembrie 2020
Vizualizari: 440
Comentează add

"Scădere cu 35-40% a turiștior la mare în acest sezon" #Covid-19

sorin-cealera-constanta

Criza generată de pandemia cu COVID-19 a adus o scădere cu 35 - 40% a numărului de turiști la mare în acest sezon estival - potrivit unui studiu realizat de portalul 'litoralulromanesc.ro'.

Patronatele din turism s-au lovit de lipsa predictibilității în privința măsurilor de sprijin anunțate de guvern, dar și de teama turiștilor de a merge la mare.


Principala provocare a agențiilor de turism şi a hotelierilor în acest sezon estival a fost să gestioneze panica generată de posibilitatea infectării cu noul coronavirus pentru turiștii care şi-au rezervat vacanțe la mare.

Ionuț Nedea, directorul agenției de turism care a realizat studiul, cel mai mare touroperator de vacanță de pe litoralul românesc, spune că lipsa de predictibilitate și colaborare deficitară cu statul au accentuat această scădere a numărului de turiști:


Ionuț Nedea: A existat teama din partea turiștilor să rezerve, să mai vină la mare și atunci a trebuit să gestionăm această situație împreună cu hotelierii. Am înregistrat o scădere de 30% a numărului de turiști, dar o scădere mai mare a încasărilor, probabil situată undeva la 35 - 40%.


Reporter: Emiterea voucherelor de vacanță pentru sezonul estival viitor este esențială - susțin patronatele de pe litoralul românesc.


Ionuț Nedea: Sunt turiști români care altfel nu ar fi venit pe litoralul românesc, nu ar fi avut o vacanță dacă nu aveau acestei vouchere. Probabil că procentul lor este undeva la 30% dintre cei care au fost anul acesta pe litoral.


Reporter: Ionuț Nedea a anunțat în premieră că în contextul pandemiei turiștii vor beneficia de o asigurare de tip storno, astfel încât să își poată recupera banii plătiți în avans pentru vacanțe pe litoralul românesc.


Ionuț Nedea: Din cauza infectării sau dacă turistul se află în situația să fie carantinat sau să fie izolat atunci își poate recupera sută la sută contravaloarea sejurului pe care l-a achitat în avans.


Reporter: De asemenea, o noutate pentru sezonul viitor este flexibilizarea programului de plată, cu posibilitatea de anulare gratuită până la 30 martie, ceea ce va permite rezervarea vacanței fără risc de a pierde banii din cauza pandemiei.


Etichete mareplajăromaniaturistilitoralpandemie(RS)coronaviruscovid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live