Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

10 Aprilie 2020
Vizualizari: 220
Comentează add

Scade numărul deceselor în Franţa #Covid-19

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

  Foto: Agerpres/EPA.

În Franţa s-au înregistrat mai puţine decese, iar numărul persoanelor internate la reanimare a scăzut pentru prima dată de la debutul epidemiei. Cu detalii, corespondentul RRA la Paris, Daniela Coman:
 
Reporter: Autorităţile sanitare franceze au anunţat aseară că epidemia este în curs de frânare. O demonstrează statistica ultimelor 24 de ore.
 
În primul rând un număr mai mic de decese, 424, cu peste 100 mai puţine decât cu o zi în urmă. Iată că Franţa a ajuns, însă la peste 12.200 de morţi, fiind în continuare pe locul patru în lume în tristul clasament al vieţilor pierdute în lupta cu virusul.
 
Însă, pentru prima dată de la declanşarea epidemiei a scăzut numărul pacienţilor în stare gravă internaţi la reanimare.
 
Au fost mai puţini cu 82 decât în ziua precedentă. Cu toate acestea, rămân de îngrijit în terapie intensivă peste 7.000 de bolnavi.
 
Cea mai mare presiune pe sistemul medical este în continuare în regiunea pariziană, de unde încă 40 de pacienţi în stare gravă au fst transferaţi ieri, cu două trenuri de mare viteză adaptate medical, către regiuni ale ţării mai puţin afectate de epidemie, iar Ministerul Finanţelor a anunţat o nouă rectificare bugetară ce prevede dublarea bugetului de combatere a crizei sanitare de la 45 la 100 de miliarde de euro, precum şi o infuzie de şapte miliarde de euro în sistemul de sănătate pentru anul acesta.
 
Intrată de facto în recesiune economică, Franţa îşi asumă o scădere a PIB pe 2020 de 6% şi un deficit bugetar de 7,6%.
 
(PH)

Etichete Frantacovid-19decese(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live