Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Ianuarie 2022
Vizualizari: 199
Comentează add

Doza booster, despre care specialiştii insistă că reduce riscul de spitalizare, se poate face, de luni, la patru luni de la încheierea schemei complete.

Scade numărul celor care își fac prima doză de vaccin anti-COVID-19

radiojurnal

   FOTO: RoVaccinare.ro.

A scăzut din nou numărul persoanelor care merg pentru prima oară la un centru de vaccinare anti-COVID - mai puţin de o 1.900 în 24 de ore.

Câştigă teren însă administrarea dozei booster - peste 6.800 într-o zi. De astăzi această doză suplimentară, despre care specialiştii insistă că reduce riscul de spitalizare, se poate face şi la noi la doar patru luni de la încheierea schemei complete de vaccinare, faţă de şase luni, cât era până acum.

Coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiţă: Datele ştiinţifice ne arată că protecția față de varianta Omicron începe să scadă destul de mult după cea de-a patra lună de la prima schemă de vaccinare. Toate persoanele care au minim patru luni de la prima schema de vaccinare se pot prezenta pentru efectuarea dezei de booster, incluzând aici toate persoanele de peste 12 ani. Reamintim și recomandările noastre ferme, ca cei vulnerabili, atât persoane vârstnice, cât și persoane cu afecțiuni cronice, să îşi efectueze această doză de booster, tocmai pentru că datele ne arată o protecție suplimentară față de formele grave care necesită spitalizare și față de riscul de deces. 


Etichete vaccinareboostervaleriu gheorghita(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live