Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL* Meteo * Sport Duminică, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Aprilie 2018
Vizualizari: 1621
Comentează add

Tarifele la electricitate pentru gospodării ar trebui să scadă, în urma unei investigaţii a Consiliului Concurenţei.

Scad tarifele la electricitate ?

florin-lepadatu

 

Tarifele la electricitate pentru gospodării ar trebui să scadă, în urma unei investigaţii a Consiliului Concurenţei, care a scos la lumină faptul că mai multe companii de electricitate s-au unit într-un cartel al contoarelor de monitorizare a curentului, cauzând prejudicii consumatorilor.

Consiliul ar urma să colaboreze cu Autoritatea de Reglementare pentru ca românii să-şi poată recupera pagubele.

Costin Grigore a urmărit subiectul şi are detalii: "Potrivit preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, companiile şi-au împărţit licitaţiile organizate de distribuitorii de energie pentru achiziţia de contoare.

Chiar şi angajaţi ai Electrica s-ar fi consultat cu aceste firme atunci când au întocmit caietele de sarcini pentru licitaţii.

Astfel, preţul la energie ar fi crescut artificial, creştere ce a ajuns în facturile plătite de toţi consumatorii - a explicat ieri Bogdan Chiriţoiu.

Bogdan Chiriţoiu: "Mai multe companii au fost păgubite.

La Electrica însă au participat şi oameni din interiorul Electrica, s-au furat singuri.

Prin acţiunea acelor angajaţi, au fost păgubiţi clienţii Electrica."

Bogdan Chiriţoiu a mai spus că este greu de estimat prejudiciul produs întrucât este vorba de mai mulţi ani în care preţurile au fost exagerate.

Consiliul ar urma însă să colaboreze cu Autoritatea Naţională de Reglementare în  Energie cu scopul de a se ajunge la o scădere a tarifelor.

Bogdan Chiriţoiu: "Ce vrem să facem în premieră este ca, împreună cu Agenţia de reglementare, ANRE, să recuperăm prejudiciul creat clienţilor.

Cum se poate recupera?

Scăzând tariful de distribuţie în viitor."

Investigaţia Consiliului Concurenţei a fost deschisă  în 2015 şi la final au fost sancţionate cinci firme care instalau contoare pentru măsurarea consumului de energie electrică, un distribuitor şi un furnizor de curent.

Amenda a fost de aproape 16 milioane de euro, recordul anului trecut al sancţiunilor date de inspectorii de la Concurenţă."


Etichete Electricitate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live