Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Cluj

8 Iunie 2021
Vizualizari: 701
Comentează add

Până acum, în România un astfel de centru a fost înființat doar într-unul dintre sectoarele municipiului București.

Satu Mare va avea un centru pilot pentru victimele abuzului sexual

radio-romania-cluj

  Digul Someşului la Satu Mare    Foto: Sergiu Şteţ.

Satu Mare este unul din cele zece județe din România care va avea un centru pilot pentru victimele abuzului sexual. Centrul va funcționa în cadrul Spitalului Județean, iar activitatea se va desfășura în baza parteneriatului dintre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcția de Asistență Socială, Inspectoratul Județean de Poliție și Serviciul de Medicină Medicină Legală.

Proiectul reprezintă o acțiune strategică menită să sprijine autoritățile administrației publice din România să adopte o acțiune coordonată în abordarea provocărilor reprezentate de punerea în aplicare a Convenției de la Istanbul, ratificată de țara noastră în martie 2016.

În România proiectul a fost inițiat de Agenția Națională de Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, iar finanțarea lui este asigurată prin Mecanismul Financiar Norvegian, în cadrul programului Justiție.

Mariana Dragoș, directoarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, precizează că unul dintre obiectivele principale ale proiectului este reducerea violenței în familie și a violenței împotriva femeilor, iar Satu Mare este unul dintre cele zece județe din țară unde proiectul va prinde contur în cel mai scurt timp.

Centrul va funcționa în cadrul Spitalului Județean, iar rolul DGASPC va consta în intervenția promptă după depistarea, semnalarea și confirmarea cazurilor, prin asigurarea de consiliere și susținere a victimelor, inclusiv prin găzduirea în centrele pe care le coordonează.

În continuare, prin colaborarea între instituțiile partenere în proiect, demersurile aplicate în prezent în cazul victimelor abuzului sexual, vor fi simplificate. Până acum, în România un astfel de centru a fost înființat doar într-unul dintre sectoarele municipiului București.


Etichete Satu Marecentruvictimeabuz sexual

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live