Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

20 Martie 2019
Vizualizari: 887
Comentează add

O rachetă Vega va lansa din Guyana Franceză un satelit de monitorizare a Terrei

Satelit de monitorizare a Terrei

radu-dobritoiu

O rachetă din gama Vega va lansa pentru Italia în noaptea de joi spre vineri, de la baza spaţială Kourou din Guyana Franceză, un satelit de monitorizare a Pământului, au anunţat reprezentanţii companiei Arianespace, citaţi miercuri de AFP.

'Pentru a treia misiune a sa din anul 2019 şi ce-a de-a 14-a a lansatorului Vega de la prima lui lansare de la Centrul Spaţial din Kourou în 2012, Arianespace va plasa pe orbită Prisma, un satelit de observare a Terrei, în beneficiul agenţiei spaţiale italiene ASI', au precizat într-un comunicat reprezentanţii companiei.

Programată iniţial să aibă loc pe 14 martie de la Centrul Spaţial din Guyana, lansarea a fost amânată cu câteva zile 'din cauza unor verificări complementare ale misiunii'.

Lansarea este prevăzută pentru joi, la ora locală 22:50 (vineri 01:50 GMT). Misiunea va dura aproximativ 54 de minute din momentul lansării şi până la separarea satelitului de racheta purtătoare.

Dezvoltat de OHB Italia şi gigantul italian în aeronautică şi apărare Leonardo, satelitul are misiunea de a monitoriza mediul înconjurător, gestionarea resurselor, identificarea şi clasificarea culturilor agricole şi lupta contra poluării, au dezvăluit specialiştii de la Arianespace.
 


Etichete Guyana Francezăsateliti Frantasateliti monitorizare Terra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live