Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Bârgăoan

8 Iulie 2014
Vizualizari: 1362
Comentează add

Anina Ciuciu, Simona Halep, Horia Tecău, Alexandru Tomescu, Mihai Covaliu şi Ionuţ Budişteanu au primit paşapoartele diplomatice într-o ceremonie organizată la Palatul Victoria.

Şase tineri români, numiţi ambasadori ai turismului

angela-bargaoan

Foto: captură Youtube

Şase personalităţi din domeniul culturii, sportului şi ştiinţelor, Anina Ciuciu, Simona Halep, Horia Tecău, Alexandru Tomescu, Mihai Covaliu şi Ionuţ Budişteanu au primit luni la Palatul Victoria paşapoartele diplomatice în calitate de ambasadori ai turismului românesc.

Guvernul susţine că doreşte să transmită astfel un mesaj, mai ales către tineri, recompensând adevăratele valori naţionale.

Şase tineri români care reprezintă reperele unei generaţii au fost numiţi ambasadori ai turismului românesc şi au primit paşapoartele diplomatice într-o ceremonie organizată la Palatul Victoria.

Fiecare cu performanţe remarcabile în domeniul în care activează, tinerii s-au declarat onoraţi să fie implicaţi în acţiuni de promovare a României.

"Sunt un produs sută la sută românesc în sport şi mă bucură treaba aceasta. Vreau să mulţumesc tuturor pentru această bucurie de a fi ambasador al turismului. Este o onoare şi vă aştept, bineînţeles, la Turneul de la Bucureşti, primul în ţara noastră. O să joc cât pot eu de bine ca să ajung în fazele finale", a spus Simona Halep, locul 3 în lume, cea mai bună poziţie pentru o jucătoare din ţara noastră.

"Este o onoare neaşteptată pentru mine de a primi această distincţie, acest paşaport negru diplomatic. Nu ştiu cât de conştienţi suntem noi că din punct de vedere cultural putem sta alături de oricine vrem noi, din lume fără cea mai mică stânjeneală. Turismul cultural cred că ar putea prinde contur mult mai bine în România în ziua de astăzi şi sper să contribui şi eu", a declarat Alexandru Tomescu, violonist, solist al Orchestrei Naţionale Radio.

"Voi încerca cu acest titlu să dau o imagine cât se poate mai bună şi mai aproape de realitate de ce înseamnă a fi român, dar ce înseamnă a fi şi rom pentru că în acelaşi timp mă consider a fi romncă, franţuzoaică şi romă", a explicat Anina Ciuciu, absolventă la Sorbona şi consilier onorific pe problemele romilor.

"Sper să reuşesc să reprezint România mai departe în domeniul de informatică şi în ceea ce realizez eu", a afirmat inventatorul Ionuţ Budişteanu.

Model pentru tânăra generaţie

Premierul Victor Ponta a subliniat la rândul său că românii sunt mândri de ceea ce au făcut aceşti tineri care pot reprezenta un model pentru tânăra generaţie.

"Cred că e un mesaj extraordinar pe care-l dau oamenilor tineri din România, că poţi să ai succes, că poţi să nu uiţi ţara din care provii şi poţi chiar să te mândreşti cu ea şi pentru mine este o mare, mare plăcere şi onoare să ştiu că sunt reprezentat de oricare din cei şase ambasadori. Repet, îmi doresc foarte mult ca toţi tinerii şi toţi copiii din România să-i aibă pe ei şase ca model", a spus Victor Ponta.

Personalităţi precum Nadia Comăneci, Maia Morgenstern, Dinu Săraru, Dumitru Prunariu, Dan Puric, Ilie Năstase, Oana Pellea şi Helmuth Duckadam au primit, de asemenea, paşapoarte diplomatice fiind desemnaţi în luna martie ambasadori ai turismului românesc.

Lansat în august 2013, proiectul reprezintă o nouă formă de promovare a României care-şi propune să completeze campaniile de imagine aflate în derulare.


Etichete Anina CiuciuSimona HalepHoria TecăuAlexandru TomescuMihai CovaliuIonuţ BudişteanuVictor Pontaambasadoriturism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live