Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE - continuare Duminică, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

28 Ianuarie 2016
Vizualizari: 1279
Comentează add

UPDATE: Trei persoane au fost arestate preventiv în dosarul de evaziune fiscală.

Șase reținuți în dosarul de evaziune fiscală din Caraș-Severin

mario-balint

Foto: Arhivă.

Perchezițiile DIICOT Caraș-Severin și Serviciul Județean Anticorupție la firmele de pază din grupul Mike Security s-au soldat, deocamdată, cu demisia prefectului Nicolae Miu Ciobanu şi cu reținerea a șase persoane, şi plasarea sub control judiciar a altor cîteva.

Patronul firmei Viorel Pistol, acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani, a fost trimis aseară tîrziu în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Caraș-Severin, pentru 24 de ore! Cel mai probabil, astăzi, va fi prezentat Tribunalului Caraș-Severin cu propunere de arestare preventivă. Alături de Pistol a fost reținut pe bază de ordonanță și Florel Tănăsie, administratorul SC PAD CONSULT SYSTEMS SRL. Contabila firmelor lui Pistol, , e vizată și ea de anchetă, precum . Anchetatorii vorbesc însă şi de contabila firmelor, Călina Craia, sau jurista Finanțelor Publice, Camelia Chivu.

Prejudiciul reținut în dosar este de 25.000.000 de lei!

Legăturile între Nicolae Miu Ciobanu şi compania de securitate datează din 2011, an în care Mike Security Group SRL îşi absoarbe şi ultimul satelit, Mike Security SRL, care la rîndul său înglobase alte societăţi din grupul PAD SRL.

Firma aparţinuse în totalitate lui Nicolae Miu Ciobanu, fost ofiţer de poliţie, pînă în mai 2010, care, după încorporarea celeilalte societăţi cu nume similar, rămîne cu doar 17% din acţiuni.

Fostul ofiţer, la acea vreme membru PSD, s-a asociat cu Ionela Valerica Durăin Duma, care deţinea capitalul majoritar al firmei, o persoană care după numai două luni de cînd a devenit parteneră de afaceri cu Miu, a fost trimisă în judecată de către DNA, într-un dosar de deturnare de fonduri, şi condamnată la două luni de închisoare cu suspendare.

Miu a ieşit, oficial, din Mike Security Group, odată cu numirea în postul de şef al ITM Caraş-Severin.


Etichete dosarul de evaziune fiscalărețineriprefect

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live