Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

16 Septembrie 2019
Vizualizari: 536
Comentează add

Autorităţile spaniole au intervenit pentru salvarea a aproape trei mii de oameni ameninţate de inundaţii

Şase persoane au decedat urmare a inundaţiilor din sud-estul Spaniei

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

 

Creşterea apelor din cauza ploilor torenţiale a determinat evacuarea 1.500 de persoane dintr-un camping şi a altor 200 dintr-un sat din provincia estică Alicante.

Râul Segura, cel mai important din regiune, a devenit cel mai mare pericol din zonă după ce s-a rupt un dig. În regiunea Valencia în ultimele ore s-a lucrat la recuperarea serviciilor de telefonie mobilă şi a distribuţiei de curent electric, afectate de precipitaţiile abundente.

În ultimele 6 zile autorităţile au intervenit pentru salvarea a 2.700 de persoane şi a mai multor animale. Ministerul Apărării a dispus mobilizarea a 1400 de efective în zonele afectate pentru a ajuta populaţia să facă faţă inundaţiilor.

Situaţia a fost numită de ministrul Margarita Robles drept "catastrofală", iar liderul regiunii Valencia a cerut un plan 'Marshall' pentru efectele acestui fenomen numit Dana. Caracterizat de precipitaţii abundente, fenomenul este rezultatul ciocnirii dintr-o masă de aer rece cu atmosfera caldă mediteraneană şi este obişnuit în acest anotimp, dar meteorologii spanioli apreciază că niciodată în ultimii 100 de ani nu a fost înregistrat un volum atât de mare de precipitaţii.    


Etichete inundatiiSpaniaAlicanteSeguraValenciaDanaMargarita Robles

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live