Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

16 Iulie 2020
Vizualizari: 259
Comentează add

Șase partide au reușit să intre în viitorul parlament al Macedoniei de Nord

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

Rezultatele preliminare publicate de Comisia Electorală arată că după alegerile parlamentare din Macedonia de Nord partidul la putere, Uniunea Social Democrată din Macedonia (SDSM), va avea 46 de mandate din totalul de 120, în timp ce partidul conservator, de opoziție, VMRO-DPMNE va avea 44 de mandate în viitorul Parlament de la Skopje.
 
Conform RTS citat de RADOR, la cel de-al 10-lea ciclu electoral de la dobândirea independenței Macedoniei de Nord, în condițiile impuse de epidemia de coronavirus, 923.000 de alegători și-au exercitat dreptul de vot, ceea ce înseamnă că participarea la vot a fost de 51%.
 
Coaliția "Putem" formată în jurul SDSM, partid condus de fostul premier Zoran Zaev, va avea 46 de deputați, VMRO-DPMNE, condus de Hristijan Mickoski va avea 44 de deputați, partidul etnicilor albanezi partener în actuala coaliție de guvernare,  Uniunea Democrată pentru Integrare, va avea 15 deputați, iar partidul etnicilor albanezi din opoziție Alianța pentru Albanezi va avea 12 deputați.
 
De asemenea, formațiunea Levica (Stânga) va avea doi deputați, iar Partidul Democrat al Albanezilor un deputat. La alegerile parlamentare din Macedonia de Nord au participat 15 coaliții și partide, dar doar șase au trecut pragul electoral.

Etichete alegeriMacedonia de NordalbanezicoalițieSkopje

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live