Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

18 Iunie 2017
Vizualizari: 1359
Comentează add

Excelenţa în artele spectacolului a fost premiată la Sibiu, în penultima seară a Festivalului Internaţional de Teatru, prin dezvelirea unor noi şase stele pe Aleea Celebrităţilor.

Șase noi stele pe Aleea Celebrităţilor din Parcul Cetăţii din Sibiu

carmen-vulcan-sibiu

 Sibiu. Foto: sibiu.ro.

Excelenţa în artele spectacolului a fost premiată la Sibiu, în penultima seară a Festivalului Internaţional de Teatru, prin dezvelirea unor noi şase stele pe Aleea Celebrităţilor din Parcul Cetăţii.

Au fost astfel onoraţi actorul Marcel Iureş, compozitorul Vasile Şirli, regizorii Philippe Genty din Franţa şi Rimas Tuminas din Lituania, dansatorul şi coregraful israelian Ohad Naharin, şi Robert Wilson, regizor, dramaturg şi actor american.

Profesorul şi teatrologul George Banu a vorbit, pentru Radio România Actualităţi, despre seminificaţia celor 33 de mari nume de artişti aflate pe Aleea Celebrităţilor.

George Banu: "În primul rând, ideea e o idee mai tardivă, nu e de la început, ceea ce e semn că, progresiv, s-a impus această nevoie de a saluta figurile importante care au trecut prin Sibiu.

"Pe de altă parte, privind această alee, pe care sunt fericit că mă aflu şi eu, e în acelaşi timp şi o amintire a festivalului dar este şi un rezumat al scenei europene, edică marile figuri care au trecut prin Sibiu, care au fost aici cu spectacole, se găsesc pe această alee şi aş zice că geografia scenei europene îşi are aici cel mai importante repere, sperând să continue această alee cu nume pe care încă Sibiul nu le-a onorat, sau ele n-au onorat Sibiul, dar care sunt importante".

Cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu se încheie astăzi.

Printre cele 40 de evenimente care fac parte din program se numărăr spectacole de interior şi de stradă, ateliere de creaţie, concerte şi un foc de artificii.


Etichete Aleea CelebrităţilorFestivalul Internaţional de Teatru de la SibiuGeorge Banu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live