Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ROMANILOR - continuare Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Bucur

10 Aprilie 2019
Vizualizari: 1236
Comentează add

Zi excepțională pentru România, marți, la Campionatele Europene de haltere de la Batumi, în Georgia.

Șase medalii pentru Loredana Toma și Irina Lepșa la Europenele de haltere

gabriel-bucur

  Sursa foto: Agerpres

Categoria 64 de kilograme a concursului feminin de la Europenele de haltere a fost dominată clar, marți, de româncele Loredana Toma și Irina Lepșa, care au cucerit, împreună, șase medalii, dintre care trei de aur, două de argint și un bronz.

Loredana Toma a încheiat pe primul loc la cele două stiluri, smuls (cu 111 kilograme ridicate) și aruncat (cu 128 de kilograme), precum și la total (cu 239 de kilograme).

Cealaltă româncă, Irina Lepșa, a secondat-o la total (cu 229 de kilograme) și la smuls (cu 102 kilograme), iar la aruncat și-a adjudecat bronzul (cu 127 de kilograme).

România are în total 12 medalii cucerite, până acum, la Europenele de haltere din Georgia (șase de aur, două de argint și patru de bronz).

Aur pe linie a avut și Elena Andrieș, sâmbătă, în prima zi de concurs, la categoria 49 de kilograme. Alte medalii, toate de bronz, au venit de la Cosmina Pană (categoria 45 de kilograme, la stilul aruncat), Cristian Marian Luca (la 55 de kilograme, smuls) şi Sorina Hulpan (la 59 de kilograme, aruncat).

Competiția continentală, la care România participă cu 14 halterofili, pune în joc puncte pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.


Etichete haltereloredana tomairina lepsacampionatele europeneromaniageorgia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live