Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PERSPECTIVE Duminică, 16 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

5 Decembrie 2018
Vizualizari: 592
Comentează add

Aceste completuri sunt cele care trebuie să dea soluţii definitive între altele în dosarele care îi vizează pe preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Şase completuri de 5 judecători vor fi trase la sorţi la ÎCCJ

diana-surdu

 

CSM a decis miercuri, 5 decembrie, ca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să fie trase la sorţi şase completuri de cinci judecători, nu patru ca până acum. Aceste completuri sunt cele care trebuie să dea soluţii definitive între altele în dosarele care îi vizează pe preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Secţia pentru Judecători a CSM recomandă înfiinţarea unui număr optim de completuri de cinci judecători, de cel puţin trei completuri în materie penală şi trei completuri în alte materii decât cea penală.

Magistraţii au decis că prezenta hotărâre se îndeplineşte deîndată pentru rezolvarea potenţialelor situaţii cu caracter urgent apărute în activitatea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

CSM precizează că pentru desemnarea completurilor de cinci judecători care vor funcţiona în anul 2019 Secţia pentru Judecători va adopta o altă hotărâre. După efectuarea tragerii la sorţi a tuturor membrilor completurilor, toate dosarele aflate în prezent pe rolul ÎCCJ de competenţa completurilor de cinci judecători înfiinţate din anul 2014 şi până în prezent se repartizează aleatoriu în sistem informatizat completurilor nou înfiinţate.

CSM arată că preşedintele fiecărui complet ia măsurile urgente pentru judecarea cauzei, inclusiv stabilirea termenului.

În prezent, la ÎCCJ sunt două completuri în materie penală şi două în materie civilă. În acest moment completurile de cinci judecători sunt blocate, iar la termenul din 3 decembrie toate procesele penale au fost amânate pentru luna ianuarie 2019.


Etichete CSMCurtea SupremăÎCCJcomplet judecatămagistraţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live