Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Joi, 02 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dana Costea

15 Septembrie 2010
Vizualizari: 1544
Comentează add

Preşedintele Franţei ar fi sugerat ca Viviane Reding să-i preia pe romi în Luxemburg, afirmă senatori francezi. Luxemburgul consideră că Nicolas Sarkozy s-a arătat "răuvoitor".

Sarkozy sugerează preluarea romilor de către Luxemburg

dana-costea

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a sugerat, miercuri, ca luxemburgheza Viviane Reding, care ocupă funcţia de comisar european pentru Justiţie, să-i primească pe romi în Luxemburg, au declarat senatori francezi, la încheierea unui dejun cu şeful statului francez, relatează Agenţia France Press.

"A spus că nu a făcut decât să aplice reglementările europene şi legile franceze şi că nu poate fi reproşat absolut nimic Franţei în această privinţă, însă că, dacă luxemburghezii vor să-i preia, nu are nici o problemă" a declarat senatorul Bruno Sido, reprezentant al partidului prezidenţial.

Senatorul a adăugat că preşedintele Franşei a mai spus că "politica noastră este cea bună şi că este scandalos - şi va explica asta joi, în cadrul Consiliul European de la Bruxelles - ca Europa să se exprime astfel despre ceea ce face Franţa".

Colegul său, senatorul Michel Houel, a confirmat că Sarkozy a sugerat că, dacă Reding "locuieşte în Luxemburg, care este foarte aproape de Franţa, am fi foarte fericiţi dacă şi Luxemburgul ar putea primi câţiva romi".

Nicolas Sarkozy s-a arătat "răuvoitor"

Luxemburgul consideră că preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, s-a arătat "răuvoitor" când a sfătuit-o pe Viviane Reding, care ocupă funcţia de comisar european pentru Justiţie, să primească romi în ţara sa, a declarat, miercuri, ministrul luxemburghez de Externe Jean Asselborn, citat de France Press.

"Viviane Reding nu a vorbit în calitate de luxemburghez. Ea este de origine luxemburgheză, însă este comisar şi este responsabilă pentru domeniul Justiţiei", a precizat Asselborn.

"Ea nu vorbeşte pentru Luxemburg şi nu a primit instrucţiuni din Luxemburg. Acest amalgam făcut de Nicolas Sarkozy între naţionalitatea comisarului şi Luxemburg este ceva răuvoitor", a adăugat el.

În opinia ministrului luxemburghez de Externe, ţara sa ar trebui să reacţioneze la acest amalgam.

"Ştiu că Nicolas Sarkozy are probleme cu luxemburghezii, dar nu trebuie exagerat", a mai spus Asselborn.

Viviane Reding, comisar european pentru Justiţie şi Drepturi fundamentale, a criticat dur politica franceză faţă de romi, ameninţând că va declanşa o procedură de infringement împotriva Franţei, pentru încălcarea legislaţiei europene.


Etichete Etnia romăFranţaLuxemburgromi,comisar europeanConsiliul Europeilegislaţie europeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live