Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 13 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

6 August 2014
Vizualizari: 921
Comentează add

Creştinii sărbătoresc la 6 august Schimbarea la faţă a Domnului, momentul în care Iisus a arătat pe muntele Tabor, în modul cel mai evident până atunci, că este Dumnezeu făcut om.

Sărbătoarea Schimbării la Faţă a Domnului

remus-radulescu

Martorii Schimbării la Faţă de pe Tabor au fost doar trei: Petru, Iacov şi Ioan. Ei l-au văzut  pe Iisus într-o lumină supranaturală stând de vorbă cu două personaje de mult plecate din lumea aceasta: Moise şi Ilie.

În acelaşi timp, s-a auzit din cer un glas care se adresa celor trei apostoli: „Acesta este Fiul Meu cel iubit întru care am binevoit. Pe acesta să-l ascultaţi!” (Marcu 9, 7)

Era glasul lui Dumnezeu care confirma dumnezeirea lui Iisus Hristos. Aşa descriu Evangheliile momentul Schimbării la Faţă.

Se întâmpla totul cu puţin timp înainte ca Hristos să fie condamnat la moarte şi răstignit. De aceea teologia creştină interpretează Schimbarea la faţă a Domnului ca pe un gest prin care El a vrut să-i întărească pe discipolii săi în convingerea că este şi Dumnezeu şi că destinul său nu avea să se încheie pe Cruce.

De Schimbarea la faţă, pentru că este sărbătoare, cei care ţin postul Sfintei Mării au dezlegare la peşte.


Etichete sarbatoareschimbaretransfiguraremunteTaborapostoli

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live