Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE (emisiune conf.Legii 41) Joi, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

21 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1008
Comentează add

La 21 noiembrie, creştinii ortodocşi şi catolici sărbătoresc începutul pregătirii Sfintei Maria pentru a deveni Maica Domnului.

Sărbătoarea Aducerii Sfintei Fecioare Maria la Templu

remus-radulescu

 

Intrarea Maicii Domnului în Biserică este o sărbătoare care vorbeşte despre logica dăruirii. Doi oameni răspund lui Dumnezeu după ce au primit un dar mare: o pruncă.

Ioachim şi Ana, bătrâni şi singuri, au născut-o pe Maria, după ce-şi luaseră gândul de la propriile puteri, însă, îşi puseseră nădejdea în puterea lui Dumnezeu.

Darul venit în urma rugăciunilor l-au transformă, la rândul lor, în dar pentru Dăruitor. Conform tradiţiei creştine, Ioachim şi Ana şi-au dăruit fiica lui Dumnezeu. Au dus-o la templu din Ierusalim când abia împlinise trei ani.

Fecioara Maria a trăit la templu timp de 12 ani, împreună cu alte tinere într-o dedicare totală faţă de Dumnezeu, asemănătoare cu cea a călugăriţelor de astăzi.

Aducerea Fecioarei Maria la Templu a început să fie sărbătorită în secolul al VI-lea, după ce împăratul bizantin Iustinian a construit la Ierusalim, lângă ruinele templului, o biserică închinată Maicii Domnului, numită "Sfânta Maria cea Nouă".

Biserica a fost sfinţită la 20 noiembrie 543, iar a doua zi, conform obiceiului, s-a serbat primul hram închinat Aducerii la Templu a Fecioarei Maria.

Ulterior, sărbătoarea ierusalimiteană s-a răspândit în tot spaţiul creştin.

Sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică este şi prima zi din Postul Crăciunului în care este dezlegare la peşte şi la vin.


Etichete sarbatoaretempludarmultumireMariaIoachimAna peste

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live