Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALA (R) Marţi, 19 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Aprilie 2017
Vizualizari: 703
Comentează add

Demonstraţie de forţă la Phenian cu ocazia celei de-a 105-a aniversări a fondatorului ţării, Kim Ir-Sen

Sărbătoare şi ameninţare în Coreea de Nord

radiojurnal

  Soldat nord-coreean la graniţa cu China    Foto: Der Spiegel

Regimul nord-coreean a masat ieri, unităţi militare la Phenian în vederea unei demonstraţii de forţă cu ocazia celei de-a 105-a aniversări a fondatorului ţării, Kim Ir-Sen, bunicul actualului lider. Sute de camioane pline cu soldaţi  au fost aliniate dis de dimineaţă de-a lungul fluviului Taedong care traverseaza capitala, în vederea unei defilări prin oraş. Potrivit  observatorilor, citaţi de France Presse, Coreea de Nord ar putea profita de această sărbătoare pentru a efectua astăzi un nou tir cu o rachetă balistică sau chiar al şaselea test nuclear al său, ambele interzise de comunitatea internaţională.

Pe de altă parte, zborurile companiei aeriene de stat Air China către Phenian au fost suspendate, începând de luni. Iniţial, autorităţile de la Beijing avertizaseră că ''un conflict ar putea izbucni în orice moment'' în Coreea de Nord, ulterior operatorul aerian chinez a invocat cererea redusă de bilete pentru această destinaţie.

În acest timp, Coreea de Nord şi-a înăsprit tonul declaraţiilor faţă de Washington şi a promis un "răspuns fără milă" la toate provocările Statelor Unite. Acestea au  deplasat în zonă o flotilă militară, inclusiv un portavion, precizează Franece Presse.


Etichete PhenianCoreea de NordKim Ir-SenTaedongWashingtonBeijing

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/romania-actualitati.ro/html/lib/Cake/View/Helper/HtmlHelper.php on line 704 atentionare-nowcasting
X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live