Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Moise, Buzău

9 Februarie 2011
Vizualizari: 2957
Comentează add

Finala campionatelor naţionale de seniori la şah se va desfăşura, în perioada 10-20 februarie 2011, în staţiunea Sărata Monteoru. La întrecere vor participa cei mai buni 180 de jucători de şah din toată ţara.

Sărata Monteoru, capitala şahului românesc pentru zece zile

cristina-moise-buzau

Campionat de şah. Foto: Arhivă Agerpres.

Cei mai buni 180 de jucători de şah din toată ţara se vor afla, în perioada 10-20 februarie 2011, în staţiunea Sărata Monteoru pentru finala Campionatelor naţionale de seniori la şah.

La concurs şi-au anunţat prezenţa nouă mari maeştri şi patru mari maestre, astfel încât aceste finale vor constitui unul dintre cele mai puternice concursuri de şah desfăşurate în ultimii ani în România.

La eveniment vor fi prezenţi marea maestra Elisabeta Polihroniade, preşedintele Federaţiei Române de Şah, Constantin Dumitriu, şi Radu Chirilă preşedintele comisiei de arbitri.

140 jucatori intră în concursul masculin şi 40 de jucatoare la concursul feminin.

Brigada de arbitrii va fi condusă de buzoianul Vasile Dragomanu.

Primele şase partide de la finala masculină şi primele trei de la cea feminină vor putea fi vizionate live pe www.frsah.ro şi www.monteoru.ro.

Pe 20 februarie va avea loc festivitatea de premiere.

La  Sărata Monteoru a mai fost organizată în urmă cu aproape 30 de ani o serie a Diviziei C la şah pe echipe mixte.

Staţiunea balneo-climaterică este recunoscută pentru proprietăţile curative ale apelor minerale, dar şi pentru calitatea aerului puternic ionizat negativ, ajutând la o refacere rapidă a organismului după efort prelungit.

Tocmai din acest motiv, Sărata Monteoru este opţiunea multor cluburi sportive în organizarea cantonamentelor de dinaintea competiţiilor anuale.

Judeţul Buzău are un istoric valoros în lumea şahului, marele maestru Mircea Pavlov, absolvent al Liceului "B.P. Haşdeu" a fost component al lotului olimpic, a jucat în finale naţionale şi a antrenat mulţi ani loturile naţionale olimpice - la masculin şi feminin- fiind acum preşedintele colegiului de antrenori.


Etichete Ştiri Sud-EstŞahCampionatele Naţionale de SenioriSărata Monteoru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live