Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alis Georgescu

29 August 2014
Vizualizari: 1680
Comentează add

Statul român ar trebui să aloce fonduri mai mari pentru susţinerea famiilor sărace care au copii, spune reprezentantul UNICEF România, Sandie Blanchet.

Sărăcia, "principala cauză a separării copiilor de familie"

alis-georgescu

Reprezentantul UNICEF România, Sandie Blanchet. Foto: unicef.org

Statul român ar trebui să aloce fonduri mai mari pentru susţinerea famiilor sărace care au copii, spune reprezentantul UNICEF România, Sandie Blanchet.

Sărăcia este principalul motiv pentru care un copil ajunge să fie separat de familia lui, adică instituţionalizat, iar fondurile pe care statul le foloseşte pentru un copil în sistemul de protecţie socială sunt mult mai mari decât cele pe care le-ar folosi pentru menţinerea lui în familie.

Instituţiile responsabile cu respectarea drepturilor copilului au ajuns la concluzia, după 25 de ani de implementare a reformelor în domeniu, că reintegrarea a copiilor aflaţi în centrele de protecţie socială într-o familie este cea mai bună soluţie, atât pentru copil cât şi pentru stat.

Totodată, părinţii care nu îşi mai pot întreţine familia şi care au intenţia să trimită copilul în centrele de protecţie socială trebuie să fie susţinuţi financiar de stat pentru prevenirea acestui lucru.

Indiferent de condiţiile de acasă, un copil se dezvltă mai bine în sânul familiei, sunt concluziile exprimate de reprezentantul UNICEF România, Sandie Blanchet.

"Aproape jumătate dintre copiii din România se află în risc de sărăcie. Sunt 65.000 de copii aflaţi în sistemul de protecţie socială. Anul trecut, doar 12 % dintre aceştia au fost integraţi în familia naturală, în ciuda faptului că legea prevede reintegrarea copilului în familie, ca măsură prioritară în planul de protecţie a acestuia" a spus Sandie Blanchet. 


Etichete UNICEFcopiifamiliesărăcieinstituţionalizaţiprotecţie socialăSandie Blanchetajutor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live